«Δυσάρεστο, αλλά τον εμπιστεύομαι»: Η Σαρλίζ Θερόν για τον Τζορτζ Μίλερ και το σίκουελ του «Mad Max» - cinemagazine.gr
11:04
7/7

«Δυσάρεστο, αλλά τον εμπιστεύομαι»: Η Σαρλίζ Θερόν για τον Τζορτζ Μίλερ και το σίκουελ του «Mad Max»

Ο Τζορτζ Μίλερ προετοιμάζει τη «Furiosa» ως πρίκουελ, αφήνοντας έτσι εκτός σχεδίου τη Σαρλίζ Θερόν που εξέφρασε τη στενοχώρια της αλλά και την εμπιστοσύνη στις αποφάσεις του σκηνοθέτη. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Με τον «Δρόμο της Οργής» να φαντάζει σε πάμπολλούς σαν το ιδεώδες blockbuster (πολλά εισιτήρια, 6 Όσκαρ από 10 υποψηφιότητες, κριτικά πανηγύρια, παρουσία σε λίστες με τα καλύτερα της δεκαετίας), η ιδέα ενός σίκουελ, υπό την ασφαλή καθοδήγηση του Τζόρτζ Μίλερ, είναι αναμενόμενη κι επιθυμητή. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times, οι οποίοι είχαν ετοιμάσει ένα χορταστικό αφιέρωμα για την πενταετή επέτειο της ταινίας (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Τζορτζ Μίλερ ανέφερε πως ετοιμάζει πρίκουελ με βασικό χαρακτήρα τη νεαρή Φουριόζα.

«Για πολύ καιρό νόμιζα πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ψηφιακή "αντιγήρανση" στην Σαρλίζ, αλλά δεν αρκεί. Παρά τις γενναίες προσπάθειες στον "Ιρλανδό", νομίζω πως το θέαμα παραμένει άβολο. Πολλοί προσπαθούν να τα καταφέρουν, ειδικά Ιάπωνες σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών...». Το σίγουρο είναι πως θα μας λείψει η Σαρλίζ. Η δυναμική της ερμηνεία άλλωστε κυριάρχησε στον «Δρόμο» και ενέπνευσε την ιδέα του πρίκουελ. Πριν μερικούς μήνες είχε ακουστεί το όνομα της Άνια Τέιλορ-Τζόι - την θυμάστε από τη «Μάγισσα» και τον «Διχασμένο» - για το ρόλο.

Ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή η Σαρλίζ Θερόν θα σχολίαζε την απόφαση αυτή, έχοντας κοπιάσει και δακρύσει για τον συγκεκριμένο ρόλό στον  «Δρόμο της Οργής».«Είναι δύσκολο να το καταπιείς. Σέβομαι όμως τον Τζορτζ, περισσότερο κιόλας μετά τη συνεργασία στο φιλμ, είναι ένας πραγματικά μεγάλος σκηνοθέτης και του εύχομαι ό,τι το καλύτερο. Είναι όμως κάτι λυπητερό. Αγάπησα τον χαρακτήρα και χαίρομαι γιατί είχα μια μικρή συμβολή στη δημιουργία του. Θα είναι για πάντα κάποια που σκέφτομαι στοργικά. Φυσικά και ήθελα να συνεχίζω την ιστορία της αλλά εφόσον ο Τζορτζ πιστεύει πως πρέπει να γίνει έτσι τον εμπιστεύομαι απόλυτα.»

Η καθυστέρηση των πέντε χρόνων για το ξεκίνημα της υλοποίησης του πρίκουελ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σύγκρουση της εταιρείας παραγωγής του Μίλερ με την Warner, διακεδαστική για μας τους απ' έξω είναι αλήθεια, με τους πρώτους να ζητάνε οφειλόμενα επειδή έκαναν το έργο κάτω από τον προϋπολογισμό και τη δεύτερη να τα αρνείται γιατί το έκαναν μεγαλύτερο και βιαιότερο από τα συμφωνηθέντα. Είναι τρελοί αυτοί οι παραγωγοί.

Δεν είναι χαζοί όμως. Έτσι, υπό το πρίσμα της διαφαινόμενης συνέχειας (γυρίσματα, θεωρητικά, ξεκινούν το 2021), όλα βαίνουν προς το κοινώς λεγόμενο «μέλι-γάλα» με τον... φουριόζο Μίλερ να εργάζεται πυρετωδώς σε δύο παράλληλα σχέδια μιας και το «Three Thousand Years of Longing» (με Έλμπα και Σουίντον) θα πρέπει να τρέξει παράλληλα με δεδομένο το τρέχον παγκόσμιο shutdown της κινηματογραφικής παραγωγής.

Σε αναμονή.