Ο Μπεν Στίλερ φρίκαρε με την αρνητική υποδοχή του «Zoolander 2» - νεα || cinemagazine.gr
13:01
25/4

Ο Μπεν Στίλερ φρίκαρε με την αρνητική υποδοχή του «Zoolander 2»

Καλεσμένος στο podcast του Ντέιβιντ Ντουκόβνι, ο Στίλερ δήλωσε ότι η αποτυχία της ταινίας τον έκανε να αναρωτηθεί αν μπορεί να διακρίνει τι είναι αστείο και τι όχι.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Τα legacy σίκουελ, όπως ονομάζονται εσχάτως, δεν είναι καινούργια μόδα, αν και έχει παραγίνει το κακό τελευταία. Πλην εξαιρέσεων, ξεχνάμε ότι υπήρξαν μετά από λίγο καιρό. Θυμάστε για παράδειγμα ότι κυκλοφόρησε «Zoolander 2»; Στοιχηματίζουμε ότι επανήλθε στη μνήμη σας μόνο τώρα που διαβάσατε γι' αυτό. Η ταινία είχε μερικά χαριτωμένα γκαγκ, αλλά κατά γενική ομολογία χάλασε ένα καλό σκηνοθετικό σερί του Μπεν Στίλερ, ο οποίος στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο στην τηλεόραση, με το «Escape at Dannemora» και το «Severance».

«Σκέφτηκα ότι όλοι θα ήθελαν να δουν την ταινία», δήλωσε ο Στίλερ, καλεσμένος στο πόντκαστ του Ντέιβιντ Ντουκόβνι, «και συνειδητοποίησα ότι τα σκάτωσα, γιατί κανείς δεν πήγε στις αίθουσες. Και πήρε και αυτές τις φριχτές κριτικές. Και τρόμαξα, έπιασαν τον εαυτό μου να σκέφτεται “δεν ήξερα ότι είναι τόσο κακό”. Άρχισα να αμφισβητώ την ικανότητα μου να ξεχωρίσω τι είναι αστείο και τι όχι. Και με προβλημάτισε για καιρό. Εκανα άλλα προτζεκτ, τα πιο πολλά δεν ήταν κωμωδίες και όταν κάποιος μου έλεγε "γιατί δεν πας να κάνεις ακόμα μια κωμωδία", αν και θα μπορούσα, δεν είχα καμία όρεξη».

Σε κακό πάντως δεν του βγήκε, για τις δυο προαναφερθείσες μίνι σειρές ο Στίλερ έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές της καριέρας του, με το «Severance» να πρόκειται να αποκτά σύντομα και δεύτερη σεζόν.