9:34
17/5

«Vampire Chronicles»: Ο Μπράιαν Φούλερ φεύγει, ο Λεστάτ έρχεται

Έτοιμοι για αιμοδοσία;

Από τον Πάνο Γκένα

H «Συνέντευξη με Έναν Βρικόλακα» του Νιλ Τζόρνταν (Όσκαρ σεναρίου για το «Παιχνίδι των Λυγμών») ήταν ένα γοητευτικό παραμύθι μπαρόκ αισθητικής, πολύ μακριά από τις βαμπιρικές new age γελοιότητες του «Λυκόφωτος», που έδωσε στο πρωταγωνιστικό δίδυμο Τομ Κρουζ και Μπραντ Πιτ την ευκαιρία να υποδυθούν δυο από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας τους, ανέδειξε την Κίρστεν Ντανστ μέσω μιας θαρραλέας ερμηνείας και πάνω απ' όλα σύστησε στο ευρύ, κινηματογραφικό κοινό το σαγηνευτικό κόσμο των βρικολάκων της Αν Ράις και τη λογοτεχνική σειρά της «Τα Χρονικά του Βαμπίρ».

Το 2016 η συγγραφέας των «Χρονικών» Αν Ράις επανέκτησε τα δικαιώματα του έργου της και ανακοίνωσε άμεσα την πρόθεσή της να για μία τηλεοπτική διασκευή. Στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook η Ράις είχε γράψει πως: «Τα θεατρικά δικαιώματα των Vampire Chronicles είναι και πάλι στα χέρια μου, ελεύθερα και καθαρά! Και δεν θα  μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένη! Μια τηλεοπτική σειρά υψηλής ποιότητας είναι πλέον το όνειρό μου για τους Λεστάτ, Λουί, Αρμάντ, Μάριους, και ολόκληρης της φυλής. Σε αυτήν τη νέα Χρυσή Εποχή της τηλεόρασης, μια τέτοια σειρά είναι ο μοναδικός τρόπος για να αφηγηθεί κανείς το σύνολο της ιστορίας των βρικολάκων». 

Τον προηγούμεν Ιανουάριο, η Αν και ο Κρίστοφερ Ράις βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν πως η σειρά έχει πάρει πράσινο φως και ο ανήσυχος, ενδιαφέρον παραγωγός Μπράιαν Φούλερ των «Pushing Daisies», «Hannibal» και «American Gods» αποτελούσε μέρος της δημιουργικής ομάδας.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να ανακοινώσουμε επίσημα ότι ο Μπράιαν έχει γίνει μέλος της δημιουργικής οικογένειας που εργάζεται για να φέρει την ιστορία του βαμπίρ Λεστάτ στην τηλεόραση. Εδώ και ένα χρόνο, η μητέρα μου κι εγώ είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με δημιουργικούς συνεργάτες της Paramount Television και της Anonymous Content, οι οποίοι μοιράστηκαν το όραμά μας για μια αξιόλογη τηλεοπτική σειρά υψηλής ποιότητας και αξίας που θα εστιάζει στο ταξίδι του αθάνατου Λεστάτ καθώς ταξιδεύει στα μήκη και πλάτη του κόσμου των βαμπίρ όπως περιγράφονται λεπτομερώς στο The Vampire Chronicles», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανκοίνωση του Κρίστοφερ Ράις.

Τελικά ο Φούλερ αποχώρησε, τηρώντας μία περίεργη παράδοση, αφού τους τελευταίουςέχει εγκαταλείψει τέσσερα διαφορετικά τηλεοπτικά πρότζεκτ. Αρχικά το «Star Trek: Discovery», στη συνέχεια τα «American Gods» και «Amazing Stories», και τώρα το «The Vampire Chronicles». Στην περίπτωση πάντως που νομίζετε πως η σειρά θα ακυρωθεί μετά τις νέες εξελίξεις, ο Κρίστοφερ Ράις έσπευσε να τουιτάρει το σενάριο του πιλότου με τίτλο «Wolf Killer», ένας τίτλος που παραπέμπει στο δεύτερο βιβλίο της σειράς («Τhe Vampire Lestat») και επιβεβαιώνει πως το πρότζεκτ θα αποτελεί origin του συγκεκριμένου χαρακτήρα

 

 

Να θυμίσουμε πως πέρα από τη «Συνέντευξη», ο Λεστάτ είχε επανεμφανιστεί στη μετριότατη «Βασίλισσα των Καταραμένων» (2002) με την αδικοχαμένη Aaliyah και τον Στιούαρτ Τάουνσεντ στον ομώνυμο ρόλο.

Ευχόμαστε να αντικρύσουμε και πάλι το όραμα της Ράις με τον καλύτερο, υποβλητικό (και σίγουρα όχι αναιμικό) τρόπο!