Ο Άντι Μουσκιέτι των «It» συζητά ένα «Ουρλιαχτό» με το Netflix - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:34
15/1

Ο Άντι Μουσκιέτι των «It» συζητά ένα «Ουρλιαχτό» με το Netflix

Οι συζητήσεις, αν και βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, φέρουν τον σκηνοθέτη του εμπορικά ευτυχούς διπτύχου κοντά σε συμφωνία με την πλατφόρμα για μεταφορά του βιβλίου του Γκάρι Μπράντνερ, που γνώρισε την μυθική πρώτη μεταφορά της στις αρχές του '80 από τον Τζο Ντάντε.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Για όσους μεγαλώναμε την μακρινή εκείνη δεκαετία το «Ουρλιαχτό» είχε -και διατηρεί- έναν ευδιάκριτο cult χαρακτήρα. Από τα οπτικά εφφέ «με το χέρι» του πρωτοπόρου Ρομπ Μπότιν, τους φόρους τιμής του Τζο Ντάντε στο σινεμά που αγαπάμε, μέχρι τα set-pieces, το χιούμορ, ακόμα και το ότι έχεις κοτζάμ Τζον Σέιλς στο σενάριο, το «Ουρλιαχτό» είναι ταινία σινεφιλικού coming of age κύρους - παρότι ο Τζον Λάντις το ξεπέρασε αριστοτεχνικά την επόμενη χρονιά με τον δικό του «Λυκάνθρωπο».

Εν μέσω λοιπόν «It» επιτυχίας, αυτό θα σκέφτηκαν και κατά Netflix μεριά και μιας και η φουρνιά τρόμου του φθινοπώρου της πλατφόρμας δεν τα πήγε και τόσο καλά, μοιάζουν να σκέφτονται τρόπους επανόδου. Με δεδομένη δε την παρουσία streamers όπως το Shudder (ειδίκευσης τρόμου), ο ανταγωνισμός εντείνεται. Φήμες λοιπόν θέλουν τον δημιουργό του «It» να ενδιαφέρεται να δώσει την δική του εκδοχή στο βιβλίο του 1977. Ενδεχόμενως δε και γιατί όχι να το «κόψει» κι αυτό σε μέρη, όπως έγινε με το βιβλίο του Κίνγκ ή και να το κάνει ακόμα και σειρά. Άλλωστε και οι Ντάντε/Σέιλς είχαν αλλάξει  δραστικά την ιστορία του βιβλίου.

Όπως και να έχει ένα ξαναδιάβασμα του «Ουρλιαχτού» στο Netflix θα είναι πολλαπλά ενδιαφέρον, ακόμα και στην επιλογή της αισθητικής του τρόμου του. Η ταινία του 1981 είχε μηχανικά εφφέ και τα περίφημα προσθετικά του Μπότιν (και είχε πολλά), ενώ ο Μουσκιέτι, παρότι επιφανειακά παλιομοδίτης, έδειξε μια τάση προς τον αισθησιασμό του CGI.

Πάντως σημειώνουμε ότι οι συζητήσεις είναι σε εντελώς πρώιμο στάδιο - το Netflix δεν έχει καν σχολιάσει για το αν έχει τα δικαιώματα του βιβλίου - ενώ και ο Μουσκιέτι έχει πρόσφατα ανακοινώσει το «Flash» για επόμενη ταινία του και μάλιστα όχι νωρίτερα από το 2022. Προλαβαίνει...