13:48
1/6

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ουρλιάζει ως νέος «Wolfman» της Universal

Ο ηθοποιός θα υποδυθεί το επόμενο «τέρας» της Universal σε μια σύγχρονη ιστορία όπου ο χαρακτήρας θα έχει πολλά κοινά με το «Νυχτερινό Ανταποκριτή» του Τζέικ Τζίλενχαλ!

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Λίγο πριν το παγκόσμιο lockdown που επέφερε ο κορονοϊός, η Universal πρόλαβε να βγάλει τον «Αόρατο Άνθρωπο» και να καταλάβει πως το νέο σχέδιο που έβαλε σε λειτουργία σε σχέση με τα διάσημα τέρατα του παρελθόντος ήταν πολύ πιο λογικόσε σχέση με το μεγαλεπίβολο άνοιγμα ενός ενωμένου σύμπαντος, στο πρότυπο του MCU. Θυμίζουμε πως η «Μούμια» ξεκίνησε ως το πρώτο φιλμ με αυτή τη λογική, με το στούντιο να αντιλαμβάνεται αμέσως πως δεν είχε τύχη.

Αντίθετα με τη «Μούμια», ο «Αόρατος Άνθρωπος» βασίστηκε σε αυτά που κάνει τα τελευταία χρόνια το στούντιο με την εταιρία παραγωγής Blumhouse. Φιλμ δηλαδή που δεν βασίζονται στα εφέ και άρα είναι πολύ φθηνότερα και δεν έχουν το άγχος της ένωσης του ενός με το άλλο καθώς η προτεραιότητα είναι να λειτουργούν αυθύπαρκτα με μοντέρνες ιστορίες. Έτσι και στο «Wolfman» το σενάριο που γράφουν οι Λόρεν Σούκερ Μπλαμ και Ρεμπέκα Άντζελο («Orange is the New Black») θα έχει κάποιες ομοιότητες με το «Nighcrawler», την ταινία όπου ο Τζέικ Τζίλενχαλ βγαίνει παγανιά τα βράδια για να καλύψει ατυχήματα, φυσικά με προφανείς αλλαγές που θα βασίζονται στη μεταφυσική αλλαγή του «Wolfman».

Το σενάριο βασίζεται σε μια κεντρική ιδέα που είχε ο Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος θα έχει τον κεντρικό ρόλο σύμφωνα με ρεπορτάζ που έβγαλε το Variety. Το στούντιο βρίσκεται αυτό τον καιρό σε αναζήτηση σκηνοθέτη, με το όνομα του Κόρι Φίνλεϊ («Bad Education») να παίζει αρκετά, ενώ κάποια στιγμή συζητήθηκε και η περίπτωση να πάρει όλο το project πάνω του ο Γκόσλινγκ σκηνοθετώντας την ταινία, έξι χρόνια μετά το χτυπημένο από την κριτική ντεμπούτο του, «Lost River».

Ενδιαφέροντα όλα αυτά, 10 χρόνια μετά το τελευταίο «Wolfman» που είχε βγάλει η Universal σε εντελώς διαφορετική λογική τότε.