«Bunker»: Το νέο των Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ οδεύει ολοταχώς για Βενετία - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:16
10/7

«Bunker»: Το νέο των Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ οδεύει ολοταχώς για Βενετία

Η νέα ταινία του Φλόριαν Ζέλερ αγοράστηκε από την Sony Pictures Classics και θα προβληθεί μέσα στο έτος σε «οσκαρική» ημερομηνία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η Sony Pictures Classics λοιπόν αγόρασε τα παγκόσμια δικαιώματα (πλην Γαλλίας) της νέας ταινίας του Φλόριαν Ζέλερ, ο οποίος μετά τον θριαμβευτικό Πατέρα και τον σφαγιασθέντα (από την κριτική) Γιο κινήθηκε προς Το Ζευγάρι, φτιάχνοντας μια ταινία που συνελήφθη με τους Μπαρδέμ/Κρουζ στην λογική της και, τι ευτυχία, τούς έχει και τους δυο εποχούμενους. 

Η ταινία που θα είναι κυρίως στο ισπανικά (ευτύχημα 1) θέλει ένα ζευγάρι συζευχθέν επί 17 χρόνια (όπως ακριβώς οι φίλοι μας) και την ιστορία μιας κρίσιμης καμπής της σχέσης του. Ένας αρχιτέκτονας αναλαμβάνει την αμφιλεγόμενη ενέργεια οικοδόμησης ενός καταφυγίου για έναν μεγιστάνα της τεχνολογίας. Όμως κατά την διάρκεια εκτέλεσης του σχεδίου η σύζυγος επαναθεωρεί τον 17ετή γάμο τους. «Μια έντονη διερεύνηση των εντάσεων ενός ζεύγους σε έναν ασταθή κόσμο, με έμφαση στην εσωτερική ταραχή και τις περίπλοκες αποφάσεις της σύγχρονης ζωής», λέει ο Ζέλερ, ή έστω κάποιος που προσελήφθη να βγάλει μια δήλωση. Απλά, καθημερινά πράγματα δηλαδή, τουλάχιστον για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν τη ζωή τους.

Στο καστ (ευτύχημα 2) έχουμε πλην του έκτακτου ζεύγους τους Πολ Ντέινο, Στίβεν Γκρέιαμ και Πάτρικ Σβαρτζενέγκερ.

Ωστόσο (ευτύχημα 3) η λογική του Ζέλερ είναι 100% επικεντρωμένη στην επιλογή της διανομής του, καθώς θέλει να «μπερδέψει τα όρια πραγματικότητας και μυθοπλασίας», οπότε, λέμε εμείς όσο θετικότερα δυνατόν σκεπτόμενοι, μια κασαβετική διάσταση εμφιλοχωρεί στις φιλοδοξίες του.

Αυτή θα είναι η έκτη με το καλό συνεργασία του ζεύγους. Η πρώτη τους ήταν το αγαπημένο Jamón Jamón του Μπίγκας Λούνα πίσω στο 1992, ακολούθησε ο μέγιστος Γούντι με το Βίκι Κριστίνα Μπαρτσελόνα το 2008 (οπότε και τα φτιάξανε - και η Κρουζ πήρε και το Όσκαρ της), μετά κατηφόρισαν με το The Counselor του Ρίντλεϊ Σκοτ, έπιασαν πάτο με το Loving Pablo το 2017, ανήλθαν εκ νέου με το Everybody Knows του Φαραντί και τώρα έρχεται τούτο. Αν υπάρχει μια κάποια μαθηματική περίοδος να βρεθεί στο πως πάνε τα έργα τους εικάζω ότι αυτό θα είναι καλό.