Σκύλος και Γάτα: Μια Τρελή Καταδίωξη - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Σκύλος και Γάτα: Μια Τρελή Καταδίωξη

Cat & Dog

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2024
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ριμ Κερίσι
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ριμ Κερίσι, Τρίσταν Σούλμαν
    ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Κώστας Αποστολίδης, Άρτεμις Ματαφιά, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Μυρτώ Ναούμ, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Ζωή Πετράκη
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αντουάν Βαρέιγ
    ΜΟΝΤΑΖ: Ντομινίκ Φοσέ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 86'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: The Film Group
    Σκύλος και Γάτα: Μια Τρελή Καταδίωξη

Μία ξεκαρδιστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια που δε πρέπει να χάσετε με πρωταγωνιστές έναν σκύλο και μία γάτα, δύο «αιώνιους εχθρούς» που πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι.

Η Ντίβα είναι μία γάτα ινφλουένσερ, με εκατομμύρια ακολούθους. O Τούλης είναι ένα αδέσποτο κουτάβι που καταπίνει κατά λάθος ένα ρουμπίνι ανεκτίμητης αξίας που μόλις έχει κλέψει ο διαβόητος απατεώνας Τζακ. Μέσα από μία σειρά ατυχών γεγονότων, τα δύο κατοικίδια βρίσκονται κυνηγημένα από έναν διεφθαρμένο αστυνομικό που θα κάνει τα πάντα για να πάρει στα χέρια του το πολύτιμο ρουμπίνι. Όσο η Μόνικα και ο Τζακ τους αναζητούν, η Ντίβα και ο Τούλης πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για να γλιτώσουν από αυτή την τρελή καταδίωξη που τα οδηγεί από το Μόντρεαλ μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Λίγα λόγια για την παραγωγή

Η δημιουργία μιας ταινίας με ομιλούντα ζώα αποτελούσε ένα προσωπικό όνειρο για την Ριμ Κερίσι ήδη από την ηλικία των 7 ετών. Τώρα, αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα με την Τρίτη σκηνοθετική της δουλειά, η οποία είναι εμπνευσμένη από την γάτα της. Όπως αποκαλύπτει η Κερίσι, έχει μια γάτα τόσο όμορφη λες και ξεπήδησε από κάποια ταινία της Disney: μεγάλα χείλη, τεράστια ουρά και συμπεριφορά πραγματικής διασημότητας! Κάθε φορά που είχαν επισκέπτη στο σπίτι, η γάτα θα έκανε τα πάντα για να προσέξουν την ομορφιά της, γεγονός που γέννησε την επιθυμία στην Κερίσι να την κινηματογραφήσει, δίνοντας τελικά έμπνευση για την Ντίβα της ταινίας.

Φυσικά, μια πρωταγωνίστρια σαν την Ντίβα χρειαζόταν και τον αντίστοιχο συμπρωταγωνιστή, ο οποίος βρέθηκε στο γλυκύτατο προσωπάκι του Τούλη, ενός αδέσποτου λαμπραντόρ. Τα δύο ζωάκια θα καταλήξουν μπλεγμένα σε μια θεότρελη περιπέτεια γεμάτη απροσδόκητους κινδύνους και ο μοναδικός τρόπος για να γλιτώσουν είναι να αφήσουν στην άκρη την αιώνια έχθρα των ειδών τους και να συνεργαστούν!

Η ταινία χρειάστηκε εφτά ολόκληρα χρόνια για να πραγματοποιηθεί, αποτελώντας μια ιδιαίτερα φιλόδοξη παραγωγή, η οποία όμως δεν διέθετε τις ευκολίες των αμερικάνικων ταινιών. Λόγου χάρη, ενώ μια αντίστοιχη αμερικάνικη παραγωγή θα διέθετε τουλάχιστον 300 άτομα που θα αναλάμβαναν το τρισδιάστατο animation, στην προκειμένη περίπτωση συμμετείχαν μόλις 30! Αντίστοιχα, και τα γυρίσματα έπρεπε να ολοκληρωθούν σε 34 μέρες με έναν προϋπολογισμό 10 φορές μικρότερο από εκείνον μιας αμερικάνικης ταινίας.

Όλα αυτά αποτέλεσα μια τεράστια πρόσκληση για την ίδια την Κερίσι, η οποία εκτός από το σενάριο και τη σκηνοθεσία, έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία. Βέβαια, όπως αναφέρει, είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε ταινία της για τον απλούστατο λόγο ότι βοηθάει στην εξοικονόμηση χρόνου.

Παρά τις αντιξοότητες, η Κερίσι δηλώνει περήφανη για το αποτέλεσμα. Η διαδικασία παραγωγής της ταινίας αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική. Χρειάστηκε να αγωνισθεί για να υλοποιήσει το φιλόδοξο όραμα της, το οποίο περιλαμβάνει μερικές εξωφρενικές σκηνές δράσης, όπως ένα κυνηγητό σε παγωμένη λίμνη, το οποίο χρειάστηκε 4000 ώρες εργασίας για να υλοποιηθεί, αλλά τελικά παρατηρεί πως η εμπειρία που κέρδισε είναι ανεκτίμητη.

Επιπλέον ήταν ένα τεράστιο δώρο προς τον γιο της. Όσο ήταν έγκυος σε εκείνον, έγραφε το σενάριο. Μερικά χρόνια αργότερα, όταν τα γυρίσματα είχαν πλέον ξεκινήσει, την επισκεπτόταν στο σετ, βλέποντας την να αναζητά λύσεις, να αμφιβάλλει, να κλαίει, κατανοώντας την εμπειρία της και πόσο σημαντική ήταν αυτή η ταινία για εκείνη. Μάλιστα, στη διάρκεια της προβολής της ταινίας στην ομάδα παραγωγής, ο γιος της την πλησίασε για την εκμυστηρευτεί πόσο περήφανος ήταν για εκείνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Σκύλος και Γάτα: Μια Τρελή Καταδίωξη
  • Σκύλος και Γάτα: Μια Τρελή Καταδίωξη