Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 28 Μαρτίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
7:00
26/3

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 28 Μαρτίου

Η επιστροφή της Αλίτσε Ρορβάχερ και του Μάρκο Μπελόκιο, τα πολυσυζητημένα «Αδέσποτα Κορμιά», η κοινοπραξία Γκοτζίλα-Κονγκ, το Ράλι Ακρόπολης και η Μάγισσα των Νεκρών. 

H Xίμαιρα (La Chimera)

Σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας που βρίθει ερειπίων, για τους tombaroli, δηλαδή τους αρχαιοκάπηλους, η Χίμαιρα σημαίνει λύτρωση από τη δουλειά και όνειρα για εύκολο πλούτο. Για τον Άρθουρ η Χίμαιρα μοιάζει με τη γυναίκα που έχασε, την Μπενιαμίνα. Για να τη βρει, ψάχνει παντού, πηγαίνει μέσα στη γη αναζητώντας την πόρτα στη μυθική μετά θάνατον ζωή.

Ένα ατμοσφαιρικό φιλμ, του οποίου η σχεδόν ανθυγιεινή εμμονή με το παρελθόν ισορροπεί γοητευτικά όσο κι επικίνδυνα ανάμεσα στο ρεαλισμό και την ονειροπόληση, τον ρομαντισμό και μια οριακά νεκροφιλική νοσταλγία για μια εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Σκηνοθεσία: Αλίτσε Ρορβάχερ


Το Αγόρι του Θεού (Rapito)

1858, στην εβραϊκή συνοικία της Μπολόνια. Οι στρατιώτες του Πάπα εισβάλλουν στο σπίτι της οικογένειας Μορτάρα με εντολή του Καρδινάλιου για να πάρουν τον Εντγκάρντο, τον επτάχρονο γιο τους. Ο λόγος; Μια μαρτυρία ότι το παιδί είχε βαφτιστεί κρυφά ως χριστιανός από τη νοσοκόμα του όταν ήταν μωρό, συνθήκη για την οποία ο παπικός νόμος είναι κάθετος: το παιδί πρέπει να απομακρυνθεί από την αλλόθρησκη οικογένειά του, ώστε να μεγαλώσει με καθολική εκπαίδευση.

Δίνοντας πνοή σε μια ιστορία που είχε στο μάτι εδώ και κάποια χρόνια ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Μάρκο Μπελόκιο συνεχίζει να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα στο αμαρτωλό παρελθόν της πατρίδας του, παραδίδοντας ένα στιβαρό ιστορικό δράμα. Καμία έκπληξη.

Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο


Aδέσποτα Κορμιά (Stray Bodies)

Η Ρόμπιν είναι έγκυος, αλλά δε θέλει να γίνει μητέρα. Η Κατερίνα θέλει αλλά δεν μπορεί. H Κική θέλει απλώς να πεθάνει με αξιοπρέπεια. Όμως η άμβλωση, η εξωσωματική γονιμοποίηση και η ευθανασία αντίστοιχα δεν είναι νόμιμες στις χώρες τους.

Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου συστήνεται σε ένα ευρύτερο κοινό με την κυκλοφορία του σε κανονική διανομή.

Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου

Γκοτζίλα x Κονγκ: Η Νέα Αυτοκρατορία (Godzilla x Kong : The New Empire)

Ο παντοδύναμος Κονγκ και ο τρομακτικός Γκοτζίλα έρχονται αντιμέτωποι με μία κολοσσιαία, ανεξερεύνητη απειλή κρυμμένη μέσα στον κόσμο μας, που βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξη τους και τη δική μας.

Μετά από δυο οριακά ανεκτές solo περιπέτειες, το King of Monsters και το Kong: Skull Island, ο Άνταμ Γουίνγκαρντ έφερε και πάλι λίγη ζωντάνια στο επονομαζόμενο monster-verse, το οποίο τώρα επεκτα

Σκηνοθεσία: Άνταμ Γουίνγκαρντ

Αγώνας για τη Δόξα (Race for Glory: Audi vs Lancia)

O αγώνας της Lancia να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 1983 απέναντι στην πανίσχυρη Audi.

Ιταλική ραλίστικη παραγωγή β' διαλογής, που πραγματοποιήσε γυρίσματα (και) στα μέρη μας.

Σκηνοθεσία: Στέφανο Μορντίνι

Βaghead: Η Μάγισσα των Νεκρών

Μετά το θάνατο του πατέρα της η Άιρις μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια ερειπωμένη παμπ αιώνων. Ταξιδεύει στο Βερολίνο για την αποδοχή κληρονομιάς. Εκεί θα διαπιστώσει ότι μια ανείπωτη οντότητα κατοικεί στο υπόγειο της παμπ, ένα πλάσμα που μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάποιον νεκρό αγαπημένο.

Γυρισμένη κατά ένα μέρος στο θρυλικό στούντο Babelsber, η αγγλογερμανική αυτή παραγωγή φιλοδοξεί να σαγηνεύσει το κοινό των multiplex.

Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Κορεντόρ