Marvel επέλαση! Το στούντιο ανακοίνωσε τους τίτλους και τις ημερομηνίες εξόδου της Φάσης 4 - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:32
22/7

Marvel επέλαση! Το στούντιο ανακοίνωσε τους τίτλους και τις ημερομηνίες εξόδου της Φάσης 4

Το κινηματογραφικό σύμπαν των δημοφιλών, χάρτινων ηρώων διαστέλλεται στη μεγάλη οθόνη και το σαββατοκύριακο στο Comic-Con έγινε της... Marvel!

Απο τον Πάνο Γκένα

Η «Τελευταία Πράξη» ξεπέρασε σε εισπράξεις το «Avatar» και έγινε η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών, ο πιο πρόσφατος «Spider-Man» έκλεισε με επιτυχία την Φάση 3, το Disney+ καραδοκεί με νέο περιεχόμενο, οπότε ετοιμαστείτε για νέες Marvel-ικές εξορμήσεις σε μεγάλη και μικρή οθόνη.

Ο Πρόεδρος του Marvel Studios Κέβιν Φιγκ ανακοίνωσε στο Comic-Con τους Σαν Ντιέγκο το Σάββατο 20 Ιουλίου όλο το φάσμα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που θα εμπλουτίσουν τη Φάση 4 του MCU τα επόμενα χρόνια επιβεβαιώνοντας φήμες (όπως το καστ του «Eternals») και έχοντας κρυμμένους άσους (η επιστροφή της Νάταλι Πόρτμαν, η είσοδος του Μαχερσάλα Άλι). Οι φανατικοί του MCU βγάλτε ατζέντες και σημειώστε τα ραντεβού σας για τις επόμενες... πράξεις.

BLACK WIDOW (κυκλοφορία 1 Μαΐου 2020)

Η Φάση 4 του MCU θα έχει αφετηρία την αργοπορημένη σόλο ταινία «Black Widow» με τη Σκάρλετ Γιοχάνσον, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα υπό τη διεύθυνση της Κέιτ Σόρτλαντ («Lore», «Berlin Syndrome»). Η πλοκή θα ξεκινά αμέσως μετά τα γεγονότα του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» και θα αποκαλύπτει αρκετά το παρελθόν της Μαύρης Χήρας. Μαζί με τη Γιόχανσον συμπρωταγωνιστούν η ταλαντούχα Φλόρενς Πιού στο ρόλο της «συντρόφου» Γιελένα Μπελόβα («Lady Macbeth», «Μεσοκαλόκαιρο»), ο Ντέιβιντ Χάρμπουρ (ως Red Guardian, τη σοβιετική απάντηση στον Captain America) και η βραβευμένη με Όσκαρ Ρέιτσελ Βάις (Μελίνα Βοστόκοφ), υπεύθυνη του στρατιωτικού προγράμματος Red Room. Ένας από τους αντιπάλους της Black Widow αποκαλύφθηκε πως θα είναι ο Taskmaster, αλλά όχι ο ηθοποιός που τον υποδύεται.

THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER (Φθινόπωρο 2020, Disney+)

Η Disney, έχοντας στην κατοχή της μερικά από τα πιο προσοδοφόρα franchises, έχει κρατήσει στον προγραμματισμό της σχέδια που θα ενισχύσουν το επερχόμενο Disney+, την διαδικτυακή πλατφόρμα που πρόκειται να εγκαινιάσει στο τέλος της χρονιάς. Ένας από τους τίτλους θα είναι το «Γεράκι και ο Στρατιώτης του Χειμώνα» με τους Άντονι Μάκι και Σεμπάστιαν Σταν να επιστρέφουν στους ρόλους, μαζί με τον Ντάνιελ Μπρούλ. Το ενδιαφέρον είναι πως η σειρά τοποθετείται μετά τα γεγονότα της «Τελευταίας Πράξης», κάτι αρκετά σημαντικό για τον χαρακτήρα του Falcon. Στη δημιουργική ομάδα της σειράς εμπλέκονται ο Μάλκολμ Σπέλμαν («Empire»), ο Ντέρεκ Κόλσταντ («John Wick») και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κάρι Σκόγκλαντ («The Handmaid's Tale»).

THE ETERNALS (6 Νοεμβρίου 2020)

Αντζελίνα Τζολί καλωσόρισες στη Marvel. Με την υπόσχεση πως αυτή η ταινία θα είναι φόρος τιμής στον Τζακ Κίρμπι, ο Κέβιν Φιγκ παρουσίασε στο πάνελ του Comic-Con την Αντζελίνα Τζολί, η οποία ηγείται του καστ των «Eternals», μαζί με τους Ρίτσαρντ Μάντεν («Game of Thrones», «Bodyguard»), Σάλμα Χάγιεκ, Κουμάιλ Ναντζιάνι, Λόρεν Ρίντλοφ («Wonderstruck»), Μπράιαν Ταϊρί Χένρι («Χήρες»), Ντον Λι και Λία ΜακΧιου. Το «The Eternals», ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της εταιρείας, ανέλαβε η εξαιρετική σκηνοθέτις Κλόε Ζάο (Χρυσή Αθηνά 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφους της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας για το «The Rider») και θα αποτελεί την πρώτη παρουσία κωφής ηρωίδας στο MCU. «Έχω ένα γιο και αφού διάβασε την ελληνική μυθολογία με ρώτησε τι σημαίνει τιμή. Αυτό. Αυτό σημαίνει τιμή για 'μένα», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός Λόρεν Ρίντλοφ που θα υποδύεται τη Μακαρι.

SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS (12 Φεβρουαρίου 2021)

Μετά το «Black Panther» η Marvel κινείται προς Ασία, επιστρέφοντας στον επίκαιρο διάλογο κοινωνικής αντιπροσώπευσης μέσα από τις ταινίες της. Ο σκηνοθέτης Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον του «Short Term 12» θα βρίσκεται πίσω από το «Shang-Chi», μία ταινία που συστήνει νέο ήρωα και ενισχύει τη διαφορετικότητα στο κινηματογραφικό σύμπαν της εταιρείας. Ο Σανγκ-Σι, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Special Marvel Edition Τεύχος 15 τον Δεκέμβριο του 1973, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Marvel να αποκτήσει τα δικαιώματα του τηλεοπτικού «Kung-Fu» για κόμικ διασκευή, θα ταξιδέψει ανατολικά το MCU και θα έχει το πρόσωπο του κινεζο-καναδού ηθοποιού και κασκαντέρ Σίμου Λιου, ο οποίος διεκδίκησε με επιτυχία το ρόλο και προσλήφθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Μαζί του η Ακουαφίνα (σε έναν ρόλο που αποτελεί μυστήριο) και ο βετεράνος Τόνι Λιούνγκ ως (ο πραγματικός) Μανδαρίνος (θυμηθείτε το Iron Man 3).

WANDAVISION (Άνοιξη 2021, Disney+)

Όπως και με το Γεράκι και τον Στρατιώτη του Χειμώνα, το «WandaVision» είναι η τηλεοπτική σειρά του Disney+ που θα ενώσει τη Γουάντα - Scarlet Witch - Μαξίμοφ της Ελίζαμπεθ Όλσεν, με τον Vision του Πολ Μπέτανι. «Αν νομίζετε πως το logo είναι περίεργο, που να δείτε το σόου», υποσχέθηκε ο Κέβιν Φιγκ, ενώ ο Πολ Μπέτανι δήλωσε... άγνοια σχετικά με την επιστροφή του στο κοστούμι του Vision, δηλώνοντας πως νόμιζε πως πέθανε στον «Πόλεμο της Αιωνιότητας». Στο σόου αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ο Dr. Strange, φανερώνοντας τις προθέσεις της Marvel να συνδέσει αφηγηματικά τις σειρές με τις ταινίες της. Στο «WandaVision» θα συναντήσουμε επίσης την Μόνικα Ραμπό, κόρη της Μαρία Ραμπό που γνωρίσαμε στο «Captain Marvel», και θα την υποδύεται η Τεγιόνα Πάρις του «If Beale Street Could Talk».

LOKI (Άνοιξη 2021, Disney+)

Ο κατεργάρης θεός της Marvel και ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του MCU επιστρέφει. Ο Τομ Χίντλστον έχει το δικό του σόου ως «Loki» στο Disney+ και πρόκειται να λύσει την απορία που δημιουργήθηκε μετά την «Τελευταία Πράξη» και την τύχη του Space Stone. [Αρχή spoiler] Την τελευταία φορά που είδαμε τον Λόκι ήταν στην «Τελευταία Πράξη» όταν έκλεψε το Τεσσεράκτιο στην επανάληψη των γεγονότων της Μάχης της Νέας Υόρκης του 2012. Μήπως αυτή η σκηνή ανοίγει μία νέα πιθανότητα στην αφήγηση των περιπετειών του κατεργάρη θεού δεδομένου πως είχε τραγικό τέλος από τον Thanos στην εναρκτήρια σκηνή του «Πολέμου της Αιωνιότητας»; [τέλος spoiler].

DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS (7 Μαΐου 2021)

Από τις πιο ευρηματικές (οπτικά) ταινίες της Marvel, ο «Doctor Strange» επιστρέφει με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς για ένα σίκουελ που υπόσχεται ότι θα είναι η πρώτη γκόθικ, τρομακτική ταινία του στούντιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του σκηνοθέτη Σκοτ Ντέρικσον. Η εμφάνιση του Κάμπερμπατς στο πάνελ συνοδεύτηκε φυσικά από πανηγυρισμούς των φανατικών θαυμαστών, οι οποίοι θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα για να επιβεβαιωθεί η φήμη που θέλει τον Μόρντο του Τσιούετελ Έτζιοφορ ως αντίπαλο του Δόκτορα.

WHAT IF? (Καλοκαίρι 2021, Disney+)

Ίσως η πιο κεφάτη στιγμή της εταιρείας, η σειρά κινουμένων σχεδίων «What If?» αντλεί έμπνευση από τις χάρτινες σελίδες της Marvel και θα εξετάζει με χιούμορ παράλληλες, τρελές ιδέες όπως «Τι θα γινόταν αν ο Λόκι έβρισκε πρώτος το σφυρί του Θορ ή η Κάρτερ γινόταν η Captain America;». Σύσσωμο το all star καστ του στούντιο έχει συμφωνήσει να δανείσει τις φωνές του στη σειρά που θα έχει αφηγητή τον Τζέφρι Ράιτ. 

HAWKEYE (Φθινόπωρο 2021, Disney+)

Άλλη μία σειρά θα προσπαθήσει να βρει «στόχο» στο Disney+ και δεν είναι άλλη από τις περιπέτειες του Hawkeye, που υποδύεται ο Τζέρεμι Ρένερ. Το γεγονός πως ο τοξοβόλος hawkeye είναι ένας σούπερ ήρωας χωρίς σούπερ δυνάμεις είναι και το διαφορετικό στοιχείο της προσωπικότητάς του που αναμένεται να εξερευνήσει η σειρά, η οποία βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο προετοιμασίας.

THOR: LOVE AND THUNDER (5 Νοεμβρίου 2021)

Υποδεχθείτε τη Θεά του Κεραυνού Νάταλι Πόρτμαν! Ο ανατρεπτικός Ταΐκα Γουατίτι του «Ragnarok», επιστρέφει στο Θορ και μαζί του η Νάταλι - Τζέιν Φόστερ - Πόρτμαν κραδαίνει το Σφυρί του Θορ. Η ταινία θα βασιστεί στα κόμικς του Τζέισον Άαρον και η Πόρτμαν θα είναι ένας θηλυκός Θορ! Ο Κρις Χέμσγουορθ μαζί με την Τέσα Τόμσον, η οποία επιβεβαίωσε πως η Βαλκυρία είναι ο πρώτος LGBTQ χαρακτήρας του στούντιο (ο Φιγκ συμπλήρωσε πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι), υπόσχονται «έρωτα» και «κεραυνούς» στην τέταρτη σόλο εξόρμηση του Θεού του Άσγκαρντ, που ελπίζουμε να είναι ακόμα πιο τρελή και κεφάτη από την προηγούμενη.

BLADE (Προσεχώς)

Και τη μεγάλη έκπληξη ο Κέβιν Φιγκ την κράτησε για το τέλος. Ο δυο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Μαχερσάλα Άλι θα είναι ο νέος «Blade», μετά τις τρεις ταινίες που είχαν κυκλοφορήσει το 1998, 2002 και 2004 με πρωταγωνιστή τον Γουέσλεϊ Σνάιπς. Η ανακοίνωση έδωσε ελπίδα στους φανατικούς των κόμικς πως η επόμενη φάση του MCU είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει νέους X-Men ή/και Fantastic Four.

Στα παραπάνω συμπληρώστε πως τα ήδη ανακοινωμένα σίκουελ των «Black Panther», «Captain Marvel» και «Guardians Of The Galaxy» προχωρούν κανονικά και πείτε μας αν τόση Marvel είναι αρκετή ή όχι.