«Ιστορίες Καλοσύνης»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:01
27/3

«Ιστορίες Καλοσύνης»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά το «Poor Things», τι; Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμα Στόουν απαντούν άμεσα στο ερώτημα και διηγούνται «Ιστορίες Καλοσύνης» σε λίγους μήνες.

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά τον Χρυσό Λέοντα, 4 Όσκαρ και πλήθος άλλων βραβείων για το «Poor Things», το Dynamic Duo (όπως έγραφε και το εξώφυλλο του Variety πριν ένα μήνα) Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν δεν χάνει χρόνο κι επιστρέφουν αυτό το καλοκαίρι με το «Kinds of Kindness» (ελληνικός τίτλος «Ιστορίες Καλοσύνης»).

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: «είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης».

Η ταινία αποτελεί την τέταρτη συνεργασία του Λάνθιμου με την μούσα του, Έμα Στόουν, ενώ στην διανομή συναντάμε επιπλέον Γουίλεμ Νταφό, Μάργκαρετ Κουάλεϊ (για ένα «Poor Things» reunion) και τους/τις Τζέσι Πλέμονς, Τζο Όλγουιν, Χονγκ Τσάου, Χάντερ Σάφερ (από «Euphoria» μεριά), Μαμουντού Άθι.

Το «Kinds of Kindness» σημειώνει και τη νέα συνεργασία του Λάνθιμου με τον σεναριογράφο - έμβλημα του αλλόκοτου ρεύματος του ελληνικού σινεμά, Ευθύμη Φιλίππου, εφτά χρόνια μετά τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού». Στην παραγωγή είναι η Element Pictures και το Film4, όλοι τους στον 7ο ουρανό για την συνεργασία: «Το να δουλεύουμε με τον Yorgos εξακολουθεί να είναι highlight για όλους μας εδώ στην Searchlight και αυτό είναι ένα ακόμα αληθινά πρωτότυπο σχέδιο που τον διαφοροποιεί», λένε από την Searchlight, ενώ η Element χαίρεται που στην πέμπτη της συνεργασία ούσα εξακολουθεί με έναν από τους σταθερά πιο ενδιαφέροντες σκηνοθέτες σήμερα παγκοσμίως.

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» δικαιολογώντας το «Ιστορίες» του τίτλου τους (για το «καλοσύνη» επιφυλασσόμαστε μέχρι να τις δούμε!) θα έχει σπονδυλωτό χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον Γιώργο Λάνθιμο «είναι ένα σύγχρονο φιλμ, τοποθετημένο στις ΗΠΑ κι αποτελείται από τρεις ξεχωριστές ιστορίες. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν διαφορετικό ρόλο σε κάθε ιστορία. Ήταν σαν να κάνω τρεις διαφορετικές ταινίες». Ο Γουίλεμ Νταφό είχε αναφέρει, πάντως, πως το φιλμ φέρνει στο νου τις πρώτες ταινίες του σκηνοθέτη (τις εκτιμάμε, αλλά πολύ καλοσυνάτες δεν τις λες).

Με ημερομηνία εξόδου στην Αμερική στις 21 Ιουνίου 2024, το «Kinds of Kindness» είναι σχεδόν σίγουρο (ή για κάποιους αυτονόητο) πως θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές Φεστιβάλ Καννών, φεστιβάλ στο οποίο έχουν βραβευτεί όλες οι συνεργασίες του Γιώργου Λάνθιμου με τον Ευθύμη Φιλίππου («Κυνόδοντας», «Ο Αστακός», «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού»).

Αναμένουμε επιβεβαίωση όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Μέχρι τότε δείτε το απολαυστικό teaser υπό τους ήχους του «Sweet Dreams (Are Made of This)» και ονειρευτείτε τη συνέχεια.

Στην Ελλάδα η ταινία θα κυκλοφορήσει από την Feelgood Entertainment.