Βaghead: Η Μάγισσα των Νεκρών - ταινιες || cinemagazine.gr

Βaghead: Η Μάγισσα των Νεκρών

Βaghead

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2023
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ην.Βασίλειο, Γερμανία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλμπέρτο Κορεντόρ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Κριστίνα Πάμις, Μπράις ΜακΓκουάιρ, Λόρκαν Ράιλι
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τζέρεμι Ιρβάιν, Φρέγια Άλαν, Πίτερ Μούλαν
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κέιλ Φινότ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Σούβι-ϊβα Άικας
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 94'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos Films
    Βaghead: Η Μάγισσα των Νεκρών

Γυρισμένη κατά ένα μέρος στο θρυλικό στούντιο Babelsber, η αγγλογερμανική αυτή παραγωγή φιλοδοξεί να σαγηνεύσει το κοινό των multiplex.

Μετά το θάνατο του πατέρα της (Peter Mullan), η Iris (Freya Allan) μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια ερειπωμένη παμπ. Ταξιδεύει στο Βερολίνο για να αναγνωρίσει το σώμα του πατέρα της και να συναντηθεί με τον Δικηγόρο (Ned Dennehy) για να συζητήσουν. Όταν υπογραφεί η πράξη, θα δεθεί άρρηκτα με μια ανείπωτη οντότητα που κατοικεί στο υπόγειο της παμπ - την Baghead - ένα πλάσμα που αλλάζει μορφή και μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάθε νεκρό. Δύο χιλιάδες μετρητά για δύο λεπτά με το πλάσμα είναι ό,τι χρειάζονται για να απαλύνουν τη θλίψη τους οι απελπισμένοι αγαπημένοι τους. Ο Neil (Jeremy Irvine), ο οποίος έχει χάσει τη γυναίκα του, είναι ο πρώτος πελάτης της Iris.

Όπως ο πατέρας της, η Iris μπαίνει στον πειρασμό να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις του πλάσματος και να βοηθήσει τους απελπισμένους ανθρώπους με ένα τίμημα. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι η παραβίαση του κανόνα των δύο λεπτών μπορεί να έχει τρομακτικές συνέπειες. Μαζί με την καλύτερή της φίλη Katie (Ruby Barker), η Iris πρέπει να παλέψει για να διατηρήσει τον έλεγχο της Baghead και να βρει πώς να την καταστρέψει, προτού τους καταστρέψει εκείνη.

Η μικρού μήκους ταινία

Θα επαναφέρατε κάποιον από τους νεκρούς; Εάν, ας πούμε, μπορούσατε να έχετε μόνο δύο λεπτά ακόμη με ένα χαμένο αγαπημένο σας πρόσωπο – μια ευκαιρία να πείτε αντίο, ίσως, ή να πείτε ότι το αγαπάτε, να κάνετε κάποια ερώτηση που δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία ή να κοιταχτείτε στα μάτια μια τελευταία φορά; Ή ίσως η επιθυμία σας να τους ξαναδείτε οδηγείται από κάτι λιγότερο αλτρουιστικό, λιγότερο οδυνηρό, λιγότερο ζεστό. Ίσως οδηγείται από κάτι... πιο σκοτεινό.

Αυτή είναι η ερώτηση που στοίχειωσε το 2017, την μικρού μήκους ταινία Baghead, του Alberto Corredor, μια συγκροτημένη, εντυπωσιακή ταινία που σφύζει από μυστήριο και απειλή, θυμό και αγωνία. Σε αυτήν, ένας θλιμμένος άντρας ονόματι Kevin επισκέπτεται μια παμπ και πληρώνει δύο χιλιάδες λίρες στον ιδιοκτήτη για δύο λεπτά μαζί με μια οντότητα. Η οντότητα κατοικεί στο υπόγειο, ένα πλάσμα που αλλάζει μορφή και μπορεί να μεταμορφωθεί σε οποιονδήποτε χαμένο θέλει να δει κανείς. Αλλά με τι κόστος; Το καθηλωτικό short προσέφερε μεγάλα θέματα συμπιεσμένα σε 15 λεπτά έντασης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Βaghead: Η Μάγισσα των Νεκρών
  • Βaghead: Η Μάγισσα των Νεκρών