Χρόνια πολλά Κλιντ! Οι καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη Κλιντ Ίστγουντ - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:20
31/5

Χρόνια πολλά Κλιντ! Οι καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη Κλιντ Ίστγουντ

Με αφορμή τα γενέθλια του αειθαλή Κλιντ Ίστγουντ (88 ετών!), το cinemagazine.gr επιλέγει τις καλύτερες ταινίες ενός θρυλικού καουμπόι που αποδείχθηκε μέγας σκηνοθέτης!

Από το cinemagazine.gr

Οι Ασυγχώρητοι (1992)

Στην Αγρια Δύση οι πόρνες είναι λιγότερο διεφθαρμένες από τον σερίφη και ο καουμπόι που καλείται να τις υπερασπιστεί ακροβατεί ανάμεσα στον ηρωισμό και την εκδίκηση, τον θρύλο και την αλήθεια. Το τρίτο μόλις γουέστερν στην Ιστορία που απέσπασε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας (σε ένα σύνολο τεσσάρων βραβείων) είναι λακωνικό, μεγαλοπρεπώς απέριττο, αμετάκλητα αντιηρωικό και το πρώτο δείγμα δουλειάς της δημιουργικής ακμής του πολυμήχανου Ιστγουντ.

Οι Γέφυρες του Μάντισον (1995)

Η πιο ρομαντική στιγμή στην φιλμογραφία του Κλιντ Ιστγουντ διεκδικεί δικαιωματικά τον τίτλο του - ίσως - τελευταίου μεγάλου έρωτα που κινηματογραφήθηκε για να μείνει κλασικός.

Η σύντομη συνάντηση του Ρόμπερτ (Κλιντ Ίστγουντ) και της Φραντζέσκα (μεγαλειώδη ενσάρκωση από την Μέριλ Στριπ) ανήκει σε αυτή την κατηγορία των ερωτικών ιστοριών που από τη στιγμή που αποτυπώνονται σε φιλμ γίνονται μύθος. Που οι διαστάσεις της ξεπερνούν την λογοτεχνική της πηγή, αλλά την ίδια στιγμή και την κινηματογραφική της μεταφορά στέλνοντας την νομοτελειακά στη σφαίρα του αρχέτυπου.

Λίγη ώρα μετά την αναπάντεχη συνάντηση τους, οι δύο ήρωες αυτού του σπαραξικάρδιου ρομάντζου δεν είναι πια οι πρωταγωνιστές ενός παθιασμένου και αδιέξοδου έρωτα αλλά κάθε ερωτευμένος αυτού του κόσμου που είδε τον έρωτα του να γκρεμίζεται κάτω από το αβάσταχτο βάρος των συμβάσεων.

Οι «Γέφυρες του Μάντισον» αποτελούν την ταινία έναρξης του φετινού 8ου Athens Open Air Film Festival! Πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.