Μιούζικαλ «Joker»: (Τουλάχιστον) 15 διασκευές στο σάουντρακ του σίκουελ που όλοι περιμένουν - νεα || cinemagazine.gr
8:34
26/3

Μιούζικαλ «Joker»: (Τουλάχιστον) 15 διασκευές στο σάουντρακ του σίκουελ που όλοι περιμένουν

Ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα της Warner Bros. για φέτος εξακολουθεί να μην έχει ούτε teaser, αλλά έχει πληροφορίες για ένα σάουντρακ που ενδέχεται να μας απασχολήσει αρκετά.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Δεν λείπουν οι τίτλοι από το φετινό παλμαρέ της Warner Bros. (Furiosa, Horizon, ένας...Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, ο νέος Σκαθαροζούμης, μεταξύ άλλων), βγήκε ήδη λίαν επιτυχώς το 2ο Dune που θα κοντέψει να τριπλασιάσει στις ΗΠΑ τις εισπράξεις της πρώτης ταινίας, όμως η αλήθεια είναι ότι ένας είναι ο τίτλος που όλοι (;) περιμένουν.

Με προϋπολογισμό 200 εκατομμυρίων δολαρίων, το μιούζικαλ-σίκουελ της ταινίας που απέφερε ένα από τα πιο αναπάντεχα 1 δις δολάρια της ιστορίας του σινεμά, το 2ο Joker είναι κάτι ανάμεσα σε μνημείο ματαιοδοξίας και πίστης ότι ένα sleeper έχει βαριές υποδομές στην παγκόσμια κοινωνία του box office και μια υπόθεση «μεγάλης ευκαιρίας» για τον δημιουργό Τοντ Φίλιπς να είναι κάτι παραπάνω από one hit wonder σε ένα σινεμά εντελώς άλλο από αυτό που μας είχε συνηθίσει. Η ιδέα του να «μεταλλάξει» μια ταινία σαν το Joker σε μιούζικαλ συνιστά μια εντυπωσιακή αυθαιρεσία δημιουργού που μονοκοντυλιά αλλάζει τις προσδοκίες και τολμά σε διόλου σίγουρα (αλά σίγουρα βαθιά) νερά.

Η πληροφορία που έρχεται τώρα είναι ότι το σίκουελ θα έχει τουλάχιστον 15 διασκευές πολύ γνωστών τραγουδιών - ένα εκ των οποίων λέγεται ότι είναι το «That's Entertainment» από το Band Wagon του 1953, τραγούδι που συνυφάνθηκε με την Τζούντι Γκάρλαντ. Ο Φίλιπς (πρέπει να) ξέρει ότι με τέτοια τραγούδια δεν πιάνεις την γενιά που ανέδειξε σε τέτοιο blockbuster την πρώτη του ταινία, όμως και αυτό εμπίπτει στην δημιουργική του τόλμη. Η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ, η οσκαρούχος μουσικός αναμένεται να «πειράξει» τα τραγούδια με τις απόκοσμες αντηχήσεις της. Ίσως υπάρξουν και 1-2 πρωτότυπα άσματα, ώστε να συζητάμε και για ένα μίνιμουμ οσκαρικής πιθανότητας - η πρώτη ταινία είχε σκοράρει 11 υποψηφιότητες.

Στην κατηγορία του «jukebox musical», όπως περιγράφεται η ταινία, έχουμε βασικά το Moulin Rouge του Λούρμαν, μια αγαπημένη μεν ταινία που ουδεμία σχέση με τα μεγάλα εισιτήρια διατηρεί, ή το Mamma Mia!, ένα ABBA μιούζικαλ καλύτερων εισπράξεων μεν αλλά και πάλι πολύ μακριά από το 700-800+ εκατομμυρίων δολαρίων που οφείλει να στοχεύει η Warner. Από την άλλη δεν ξέρεις, μπορεί η ομάδα του Ζάσλαβ να θέλει να κάνει μια καλή ταινία που θα τονίζει την game changer πλευρά της. 

Κοντός ψαλμός όμως, η 4η Οκτωβρίου πλησιάζει, η ώρα του τρέιλερ το ίδιο για μια πρώτη οπτική εντύπωση. Στην ταινία πλην των Χοακίν Φίνιξ και Lady Gaga θα βρούμε επίσης τους Ζάζι Μπιτζ, Κάθριν Κίνερ και Μπρένταν Γκλίσον, οπότε το «δράμα του Άρκαμ» - να ένας τίτλος που λειτουργεί θαύμα αν βυθιστεί αύτανδρο - είναι σε καλά ερμηνευτικά χέρια.