Το «The Man Who Invented Christmas» ψάχνει τους πιο «Σκρουτζ» κριτικούς - cinemagazine.gr
17:22
6/12

Το «The Man Who Invented Christmas» ψάχνει τους πιο «Σκρουτζ» κριτικούς

Η εταιρία παραγωγής της ταινίας στέλνει κάρβουνο και ευχετήριες κάρτες σε όσους έγραψαν αρνητικές κριτικές. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «The Man Who Invented Christmas» φιλοδοξεί φέτος να κερδίσει τις καρδιές όσων έχουν να δουν χρόνια μια αξιοπρεπή χριστουγεννιάτικη ταινία. Είναι βασισμένο στην προσωπική ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς, παρουσιάζοντας γεγονότα από τη ζωή του που τον ενέπνευσαν συγγραφή του «A Christman Carol», με τον Νταν Στίβενς να κρατά τον ρόλο του συγγραφέα και τον Κρίστοφερ Πλάμερ αυτόν του ανθρώπου στον οποίο βασίστηκε ο χαρακτήρας του Scrooge.

Η Bleecker Street, η εταιρία παραγωγής της ταινίας, ήξερε προφανώς πως οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες δεν είναι συνήθως οι αγαπημένες των κριτικών, γι' αυτό επέλεξε μια έξυπνη μέθοδο για να φέρει την κατάσταση υπέρ της. Αν και τελικά οι περισσότερες κριτικές είναι θετικές, και λίγες από αυτές ως τώρα είναι καθαρά αρνητικές, αποφάσισε να στείλει μια ευχετήρια κάρτα, συνοδευόμενη από ένα κομμάτι κάρβουνο, ξεκινώντας με τον χαιρετισμό «Humbug to you» και ενημερώνοντας τους «Σκρουτζ» κριτικούς ότι λυπάται που δεν μπόρεσε να ζεστάνει την καρδιά τους γι' αυτό στέλνει μια μικρή δωρεά στο όνομά τους σε οργανισμό που φροντίζει άστεγους.

Φυσικά ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο να μην βρεθεί κάποια στιγμή στα social media και η Bleecker Street αρχίζει να αποζημιώνεται για την καλή της πράξη. Δείτε παρακάτω την κάρτα και το τρέιλερ της ταινίας: