Η Τζιλ Σόλογουεϊ αναλαμβάνει τη «Red Sonja» μετά την απόλυση του Μπράιαν Σίνγκερ - cinemagazine.gr
15:45
24/6

Η Τζιλ Σόλογουεϊ αναλαμβάνει τη «Red Sonja» μετά την απόλυση του Μπράιαν Σίνγκερ

Η δημιουργός του «Transparent» μπαίνει στον κόσμο των κόμικς, μόλις τελειώσει τις υποχρεώσεις της με το φινάλε της σειράς. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η εταιρεία παραγωγής Millenium Films είχε ανακοινώσει την πρόσληψη του Μπράιαν Σίνγκερ ως τον άνθρωπο που θα επαναφέρει το πρότζεκτ «Red Sonja» σε λειτουργία, παρά το γεγονός ότι είχε βγει η ιστορία της απόλυσής του από το «Bohemian Rhapsody» αλλά και η φήμη ότι σύντομα θα δημοσιευτούν νέες επίσημες καταγγελίες που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση. Όντως, η Atlantic προχώρησε σε δημοσιεύσεις με λεπτομέρειες για απρεπείς σχέσεις του ίδιου με 4 νεαρούς άνδρες, άρθρο που βάρυνε ακόμη περισσότερο τη θέση του στην κινηματογραφική βιομηχανία και συνεπήρε την όλη παραγωγή του «Red Sonja».

Το Φεβρουάριο, ο Άβι Λέρνερ της Millenium ενημέρωνε πως τα γυρίσματα θα καθυστερήσουν ενώ λίγο μετά επισημοποιήθηκε η οριστική απόλυψη του Σίνγκερ που πλέον αδυνατεί να βρει παραγωγούς πρόθυμους να τον προσλάβουν, καθώς φαίνεται να έχει στο ιστορικό του πολλές αμαρτωλές ιστορίες σε χρόνια που είχε τη δύναμη να τις κρατά μακριά από τους δημοσιογράφους. Η ταινία όμως της «Red Sonja» έπρεπε να προχωρήσει και ο Λέρνερ προχώρησε σε μια στρατηγική κίνηση δίνοντας το σκηνοθετικό τιμόνι στη Τζιλ Σόλογουεϊ, ένα από τα προεξέχοντα πρόσωπα μιας εποχής που η βιομηχανία αλλάζει πρακτικές ετών και αναδιαμορφώνεται χωρίς προκαταλήψεις σε θέματα φύλου, καταγωγής ή σεξουαλικής ταυτότητας. 

Η Σόλογουεϊ ανέλαβε, μετά την παραγωγή του πολύ πετυχημένου «Six Feet Under», τη σειρά «Transparent» που έσπασε πολλά ταμπού βάζοντας τον Τζέφρι Τάμπορ στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενός διεμφυλικού ήρωα. Η σειρά κέρδισε 2 βραβεία Emmy, ενώ πέρυσι ο Τάμπορ οδηγήθηκε εκτός αυτής μετά από κατηγορίες προς αυτόν για σεξουαλική παρενόχληση. 

Υπό τις οδηγίες της λοιπόν, το «Red Sonja» επιτέλους θα ξαναγυριστεί, καθώς υπάρχει το φιλμ του 1985 με τη Μπριγκίτε Νίλσεν και τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Η ιστορία ενός νέου φιλμ που θα επικεντρώνεται στην ηρωίδα ξεκινά το 2008, όταν ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ ανέλαβε να φέρει εις πέρας, με πρωταγωνίστρια τη Ρόουζ ΜακΓκόουαν. Δεν το κατάφερε ποτέ και κουβέντα γύρω από την ταινία επανήλθε με την εμπλοκή της Millenium. Θυμίζουμε ότι ο χαρακτήρας της Sonja απέκτησε δημοφιλία τη δεκαετία του '70 από τα κόμικς της Marvel, ενώ αργότερα ακολούθησε άλλη μια σειρά ιστοριών από τη Dynamite.