Ριμέικ για τον «Κόκκινο Κύκλο» του Μελβίλ; - cinemagazine.gr
8:52
3/8

Ριμέικ για τον «Κόκκινο Κύκλο» του Μελβίλ;

Πως τίποτα δεν μένει όρθιο στη λαίλαπα των ριμέικς είναι δεδομένο χρόνια τώρα, εδώ όμως, ενδεχομένως, να διασφαλιστεί μια αξιοπρέπεια.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η αιτία που βλέπουμε τόσα πολλά ριμέικ να παίρνουν πράσινο φως, εκτός από τα εισιτήρια και τη μια κάποια λύση που δίνουν σε δημιουργικά μπλοκαρισμένα μυαλά στούντιο/παραγωγών/σεναριογράφων, είναι και η διάθεση σοβαρών ανθρώπων να επαναφέρουν σπουδαία φιλμικά κείμενα στο σήμερα.

Ο Στίβεν Νάιτ, ο άνθρωπος πίσω από τους «Peaky Blinders» αλλά και πίσω από το θαυμάσιο «Locke» (σενάριο/σκηνοθεσία) με τον Τομ Χάρvτι και την οσκαρική του υποψηφιότητα για το «Dirty Pretty Things» του Στίβεν Φρίαρς, έβαλε στο μάτι ιερά κείμενα του σινεμά, aka τον «Κόκκινο Κύκλο» του Ζαν Πιερ Μελβίλ, εκείνο το αριστούργημα του 1970, με Ντελόν, Μοντάν, Βολοντέ και Μπουρβίλ.

Το καλό νέο, που ανεβάζει λίγο παραπάνω τον πήχη του εγχειρήματος, είναι πως στην σκηνοθεσία φαίνεται να κλειδώνει ο Ταρίκ Σαλέχ του ωραιότατου, περσινού «Nile Hilton Incident», που κέρδισε το βραβείο της επιτροπής στο Σάντανς του 2017 και ήταν ένα στιβαρό θρίλερ εποχής, αποχρώσεων και αγωνίας.