Ο Πολ Τόμας Άντερσον επιστρέφει με Τομ Γιορκ για το μικρού μήκους «Anima» του Netflix - cinemagazine.gr
10:09
21/6

Ο Πολ Τόμας Άντερσον επιστρέφει με Τομ Γιορκ για το μικρού μήκους «Anima» του Netflix

Σε μία ταινία μικρούς μήκους σκηνοθετημένη από τον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Τομ Γιορκ των Radiohead συνθέτει τη μουσική και πρωταγωνιστεί σε ένα περίπλοκο οπτικό κομμάτι. Δείτε το με την ένταση στο τέρμα.

Από τον Πάνο Γκένα

Το ταλέντο ενός μεγάλου σκηνοθέτη χωρά (μουσικά) και στη μικρή οθόνη!

Ο Πολ Τόμας Άντερσον, ενδεχομένως ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Αμερικανούς σκηνοθέτες (αν όχι ο σπουδαιότερος) ανανεώνει τη συνεργασία του με τον Τομ Γιορκ των Radiohead για το μουσικό φιλμ μικρού μήκους «Anima» διάρκειας 15 λεπτών που θα περιλαμβάνει τραγούδια του Γιορκ από το επερχόμενο ομότιτλο άλμπουμ.

Αν και γνωστός για τη δουλειά του στη μεγάλη οθόνη («Ξέφρενες Νύχτες», «The Master», «Αόρατη Κλωστή») για τα soundtracks των οποίων έχει συνεργαστεί πολλάκις με τον Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead, ο Άντερσον έχει σκηνοθετήσει αρκετές φορές μουσικά βίντεο, τα περισσότερα από αυτά για την πρώην φίλη του Fiona Apple («Paper Bag», «Limp», «Fast as You Can» και «Across the Universe») χωρίς να ξεχνάμε τις συνεργασίες του με Aimee Mann, Michael Penn and Join Brion.

Πριν από τρία χρόνια ο Άντερσον είχε σκηνοθετήσει τα «Daydreaming» και «Present Tense» από το άλμπουμ «A Moon Shaped Pool» των Radiohead και τώρα επιστρέφει με το «Anima» που θα προβληθεί στις 27 Ιουνίου στο Netflix, προσθέτωντας άλλη μία επιτυχημένη συνεργασία της πλατφόρμας με έναν κορυφαίο σύγχρονο σκηνοθέτη.

«Αν υποφέρετε από άγχος ξέρετε πως εκδηλώνεται με απρόβλεπτους τρόπους, για παράδειγμα κάποιοι άνθρωποι έχουν υπερβολικές συναισθηματικές αντιδράσεις [...] Τελικά η πραγματικότητα επανέρχεται και σκέφτηκα ότι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσει κανείς τη συγκεκριμένη ανησυχία είναι να κινηθεί δημιουργικά σε ένα δυστοπικό περιβάλλον», δήλωσε ο Άντερσον για το «Anima».

Ενημερωθείτε για το «Anima» στον επίσημο σύνδεσμο netflix.com/anima