Το «Paddington 2» στην κορυφή του Rotten Tomatoes - cinemagazine.gr
12:46
19/1

Το «Paddington 2» στην κορυφή του Rotten Tomatoes

Με 163 θετικές κριτικές (και καμία αρνητική), αυτή είναι η πιο «φρέσκια» ταινία πλέον του δημοφιλούς τοματόμετρου. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Προς το τέλος του 2017, το «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ καμάρωνε ως η πιο «fresh» ταινία στην ιστορία του Rotten Tomatoes, επίτευγμα που υπολογίζεται με βάση την αναλογία των θετικών προς τις αρνητικές κριτικές αλλά και των αριθμό των κριτικών που έχουν γραφτεί. Κι άλλες ταινίες κατά το παρελθόν έπιασαν το 100% του «τοματόμετρου», οπότε εκεί προηγείται πλέον η ταινία που έχει κρατά αυτό το ποσοστό, έχοντας τις περισσότερες κριτικές. 

Το «Lady Bird» έχασε πρόσφατα το τέλειο ποσοστό του, δίνοντας ξανά τη σκυτάλη της κορυφής στο «Toy Story 2» στην οποία βρίσκονταν εδώ και χρόνια. Τώρα την ξαναχάνει από ένα άλλο φιλμ που έχει ως βασικό target group τα παιδιά, το υπέροχο «Paddington 2» του Πολ Κινγκ. Πολλοί άλλωστε είχαν παραδεχτεί πως αν και το πρώτο φιλμ αντιμετωπίστηκε με πολύ θετικό τρόπο από κριτικούς και κοινό, το δεύτερο φιλμ προέκυψε ακόμη καλύτερο και από χθες πια, με 100% ποσοστό από 163 κριτικούς, είναι πρώτο. 

Ο σκηνοθέτης Πολ Κινγκ χαιρέτησε αυτή την πρωτιά με την ακόλουθη δήλωση: «Τα 2 φιλμ για τον Πάντινγκτον ήταν αποτέλεσμα δουλειάς που έγινε με πολλή αγάπη. Πάρα πολλοί άνθρωποι έδωσαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές για μήνες ή και χρόνια και είμαστε όλοι ευγνώμονες για την θετική ανταπόκριση που έχουμε. Ελπίζουμε αυτό να φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο στους κινηματογράφους, ώστε να δει μόνος του αν ένα φιλμ όπου πρωταγωνιστεί ένα ζώο που μιλάει είναι όντως καλό ή αν ο Χιου Γκραντ μπορεί να είναι διαβολικά γοητευτικός, ακόμη και αν είναι ντυμένος ως καλόγρια.»