Ο Τέρι Γκίλιαμ τελειώνει επιτέλους τον Δον Κιχώτη του - cinemagazine.gr
10:07
22/11

Ο Τέρι Γκίλιαμ τελειώνει επιτέλους τον Δον Κιχώτη του

Ο πανευτυχής Γκίλιαμ βλέπει το μεγαλύτερο project της καριέρας του φτάνει προς την ολοκλήρωση.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η μεγαλύτερη περιπέτεια του Τέρι Γκίλιαμ φαίνεται επιτέλους να φτάνει στο τέλος της. Το «The Man Who Killed Don Quixote», που προσπαθεί να γυρίσει εδώ και 20 περίπου χρόνια βρίσκεται στο τέλος του μοντάζ και πλέον απομένει η προσθήκη μουσικής και οπτικών εφέ. Μιλώντας στους New York Times για το θέμα, είπε: «Λοιπόν, το cut είναι σχεδόν έτοιμο. Κάνουμε κάποιες μικροδιορθώσεις, κάποια πράγματα που λείπουν και τελειώνει. Έχουμε ακόμη μήνες δουλειάς για τα οπτικά εφέ και τη μουσική αλλά η αφήγηση είναι πλέον δεμένη και ανέλπιστα υπέροχη.»

Ο Γκίλιαμ είχε ανακοινώσει στο Φεστιβάλ των Καννών του 2016 ότι είναι έτοιμος πια να γυρίσει το project που τον ταλαιπώρησε περισσότερο σε όλη του τη ζωή, ξεκινώντας την παραγωγή μέσα στους επόμενους μήνες. Το καστ αποτελούνταν από τους Μάικλ Πάλιν, Άνταμ Ντράιβερ και Όλγκα Κουριλένκο και η ιστορία αφορούσε έναν σκηνοθέτη (Ντράιβερ) που αποφάσισε να γυρίσει ένα φιλμ για τον Δον Κιχώτη σε ένα μικρό ισπανικό χωριό, αλλά επιστρέφοντας σε αυτό μετά από χρόνια είδε τις τραγικές συνέπειες αυτής της απόφασης. 

Η παραγωγή ξεκίνησε τελικά το φθινόπωρο του 2016, όμως ο Γκίλιαμ αντιμετώπισε ξανά πρόβλημα με τη χρηματοδότηση, με ορατό τον κίνδυνο να μην τα καταφέρει. Τελικά τα χρήματα βρέθηκαν και τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, με τον Τζόναθαν Πράις να παίρνει τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Γκίλιαμ πιστεύει πως την άνοιξη του 2018 θα έχει ολοκληρώσει την ταινία του και ευελπιστεί να την παρουσιάσει στις Κάννες τον Μάιο. Θυμίζουμε πως έχει γυριστεί μέχρι και ντοκιμαντέρ για την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια του Γκίλιαμ να γυρίσει την ταινία, το «Lost in La Mancha» το 2002.