Ήρθε η ώρα για ένα «Star Wars» σκηνοθετημένο από γυναίκα; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:01
22/1

Ήρθε η ώρα για ένα «Star Wars» σκηνοθετημένο από γυναίκα;

Μια συνάντηση της προέδρου της Lucasfilm με τη Ριντ Μοράνο του «Handmaid's Tale», φέρνει την τελευταία κοντά στο διαγαλαξιακό παραμύθι. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Έφτασε μήπως ο καιρός για την ανακοίνωση της πρώτης γυναίκας σκηνοθέτη που θα καταπιαστεί με ταινία από το σύμπαν του «Star Wars»; Αυτό ακούστηκε σαν φήμη τις προηγούμενες ημέρες, αποτέλεσμα μιας μακροσκελούς συνάντησης που είχαν η Ριντ Μοράνο, που δούλεψε το 2017 για το «Handmaid's Tale» γυρίζοντας 3 επεισόδια, με τη φημισμένη παραγωγό και πρόεδρο της Lucasfilm, Καθλίν Κένεντι. Η Μοράνο, μιλώντας στο Hollywood Reporter, είπε: «(η Κένεντι) είναι εκπληκτική! Μιλήσαμε πολύ για το είδος της περιπέτειας, δε θυμόμουν μάλιστα πως είχε κάνει την παραγωγή των "Goonies". Ήταν πίσω σχεδόν από κάθε ταινία που αγάπησα μεγαλώνοντας. Ήταν υπέροχη συνάντηση και φυσικά μιλήσαμε και για άλλα πράγματα που δε μπορώ να πω.»

Η τελευταία φράση ήταν το έναυσμα για έρευνα από αρκετούς δημοσιογράφους στις ΗΠΑ, που μιλούν για μια πιθανή συνεργασία των 2 γυναικών, κάνοντας τη Μοράνο την πρώτη γυναίκα σκηνοθέτη μιας ταινίας «Star Wars». Φυσικά δεν είναι ξεκάθαρο και για ποια ταινία θα μπορούσαν να μιλούν, καθώς η Lucasfilm και η Disney έχουν στόχο να αρμέξουν το franchise τα επόμενα χρόνια, παρουσιάζοντας σχεδόν μια ταινία ανά έτος για τουλάχιστον μια δεκαετία. Ενώ γνωρίζουμε ότι το «Επεισόδιο IX» είναι στα χέρια του Τζέι Τζέι Έιμπραμς, η νέα τριλογία που ανακοίνωσε πως θέλει να τρέξει ο Ράιαν Τζόνσον, δεν έχει συγκεκριμένα ονόματα σκηνοθετών, αφού ο Τζόνσον δήλωσε πως θα ήθελε να σκηνοθετήσει μόνο το πρώτο από τα 3 πιθανά φιλμ. 

Η Μοράνο έκανε το ντεμπούτο της το 2015, με την ταινία «Meadowland» και πρωταγωνιστές τους Ολίβια Γουάιλν και Λουκ Γουίλσον, ενώ αυτόν το καιρό γυρίζει την ταινία «The Rhythm Section» με τους Τζουντ Λο και Μπλέικ Λάιβλι.