Βίντεο: Η κληρονομιά του «Halloween» 40 χρόνια μετά - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:01
18/10

Βίντεο: Η κληρονομιά του «Halloween» 40 χρόνια μετά

Το «Halloween» επιστρέφει με τις ευλογίες του μετρ Τζον Κάρπεντερ και την αυθεντική του πρωταγωνίστρια.

Από τον Πάνο Γκένα

Σαράντα χρόνια μετά το πρώτο «Halloween: Η Νύχτα Με Τις Μάσκες», o Μάικλ Μάγιερς έρχεται να ξαναβάψει τη μεγάλη οθόνη με αίμα και με τον Τζον Κάρπεντερ να επιστρέφει ως εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Έρχομαι να σας βοηθήσω για να γίνει το δέκατο σίκουελ το πιο τρομακτικό από όλα»!

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο του νέου «Halloween» υπογράφει ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, άλλοτε παιδί του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, και η Τζέιμι Λι Κέρτις επιστρέφει ξανά στο ρόλο που την έκανε διάσημη. «Μαζί με την επιστροφή του θρυλικού σκηνοθέτη Τζον Κάρπεντερ είμαστε διατεθειμένοι να ετοιμάσουμε μία ταινία που θα αποτελέσει ορόσημο στην κληρονομιά του franchise και θα ενθουσιάσει τους οπαδούς, μικρούς και μεγάλους», συμπληρώνει ο παραγωγός Μάλεκ Ακάντ. Να θυμίσουμε πως η Κέρτις είχε εμφανιστεί σε τέσσερα φιλμ της σειράς, στο αυθεντικό του 1978, στο σίκουελ του 1981 και τα «Halloween H20: 20 Years Later» (1998) και «Halloween: Resurrection» (2002).

Το franchise του «Halloween» ξεκίνησε με τους Κάρπεντερ και Μουσταφά Ακάντ το 1978, και στην πορεία των χρόνων παρήγαγε 10 ταινίες με συνολικά έσοδα στο παγκόσμιο box office σχεδόν 400 εκατομμύρια $. Το «Halloween: Η Νύχτα Με Τις Μάσκες» αποτελεί ένα φιλμ-ορόσημο των slasher ταινιών τρόμου, που άνοιξε το δρόμο προς την επιτυχία των «Παρασκευή και 13» και «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες». Υπογράφοντας τη σκηνοθεσία, το σενάριο και την αυθεντική μουσική της ταινίας, ο Κάρπεντερ απέρριψε τη γραφική απεικόνιση της βίας και παρέδωσε μία από τις τρομακτικότερες και πιο επιδραστικές κινηματογραφικές εμπεριές όλων των εποχών.

Το νέο «Halloween» δεν θα είναι ριμέικ της αυθεντικής ταινίας του Κάρπεντερ, αλλά θα ξεγράφει ό,τι άλλο συνέβη μετά από αυτήν. Σκοπός είναι να ξεκινά η ταινία εκεί ακριβώς που τελείωνει η πρώτη, θέλοντας να έχουν μια άμεση σύνδεση με το έργο του Κάρπεντερ. Γι' αυτό το λόγο, δείτε το παρακάτω βίντεο που περιγράφει συνοπτικά την κληρονομιά του Μάικλ Μάγιερς και συνδέει το τωρινό φιλμ με την κλασική ταινία του 1978.

Το «Halloween» κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την Tulip Entertainment. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Βίντεο: Η κληρονομιά του «Halloween» 40 χρόνια μετά
  • Βίντεο: Η κληρονομιά του «Halloween» 40 χρόνια μετά
  • Βίντεο: Η κληρονομιά του «Halloween» 40 χρόνια μετά
  • Βίντεο: Η κληρονομιά του «Halloween» 40 χρόνια μετά
  • Βίντεο: Η κληρονομιά του «Halloween» 40 χρόνια μετά