Ο Λούκα Γκουαντανίνο ετοιμάζει ταινία βασισμένη στο «Blood on the Tracks» του Μπομπ Ντίλαν! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:01
18/10

Ο Λούκα Γκουαντανίνο ετοιμάζει ταινία βασισμένη στο «Blood on the Tracks» του Μπομπ Ντίλαν!

Μια απροσδόκητη συνεργασία που ενώνει ποίηση, μουσική και σινεμά!

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Παρά την όλη αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε, η βράβευση του Μπομπ Ντίλαν με το Νόμπελ Λογοτεχνίας μόνο τυχαία δεν ήταν. Ορμώμενος από προσωπικές εμπειρίες, ο Ντίλαν ανέκαθεν δεν εξαντλούσε τις εμπνεύσεις του στη διάρκεια ενός τραγουδιού, αλλά κατάφερνε να τα συνδέει σαν μια μεγάλη ιστορία, φτιάχνοντας μεστά albums που μπορούσαν να διαβαστούν και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Αυτό συνέβη και με το «Blood on the Tracks» του 1975 το οποίο οδεύει προς την κινηματογραφική μεταφορά του.

Αυτή μάλιστα φαίνεται πως πέφτει σε καλά χέρια. το album έχει μετατραπεί σε ένα σενάριο 188 σελίδων από τον Ρίτσαρντ ΛαΓκράβενεζ («The Fisher King», «Οι Γέφυρες του Μάντισον», «P.S. I Love You») και θα σκηνοθετηθεί από τον Λούκα Γκουαντανίνο σε άλλη μια ταινία-πρόκληση στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, τα δικαιώματα της μεταφοράς είχαν αγοραστεί από τον παραγωγό του «Call Me by Your Name», ο οποίος πρότεινε την ιδέα στον Γκουαντανίνο και αυτός με τη σειρά του ζήτησε τον ΛαΓκραβανέζ ως σεναριογράφο. Ο τελευταίος δέχτηκε και πλέον η ταινία μπορεί να μπει σε τροχιά παραγωγής μέσα στον επόμενο χρόνο.

Θυμίζουμε πως το «Blood on the Tracks» γράφτηκε σε μια περίοδο αποξένωσης του Ντίλαν με την τότε σύζυγό του, Σάρα, ενώ ένα από τα παιδιά τους, ο Τζέικομπ, το είχε χαρακτηρίσει ως μια «συνομιλία των γονιών του». Η ταινία θα εξελίσσεται σε μια περίοδο λίγων χρόνων μέσα στα 70s και η απόπειρα οπτικοποίησης των στίχων μοιάζει με μεγάλο στοίχημα και για τους δημιουργούς αλλά και για τους fans του καλλιτέχνη. Εφόσον όλοι πλέον δείχνουν να συμπλέουν, σύντομα θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες για ηθοποιούς και ημερομηνία γυρισμάτων.