9:52
14/2

Ο Ντέιβιντ Λόουερι συστήνει τον εντυπωσιακό «Πράσινο Ιππότη» με τον Ντεβ Πατέλ

Ο μύθος του Σερ Γκαουέιν και του Πράσινου Ιππότη, φέρνει τον ιδιότυπο Αμερικανό σκηνοθέτη σε αρθούρεια μονοπάτια και σινεμά ηρωϊκής φαντασίας. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Σύμφωνα με τον μύθο, ένας παράξενος, γιγάντιος Πράσινος Ιππότης παρουσιάστηκε στους Ιππότες του Αρθούρου προκαλώντας τους σε μια ιδιαίτερη μονομαχία. Όποιος ήθελε είχε δικαίωμα να του καταφέρει το πιο σκληρό του χτύπημα, με την προϋπόθεση ότι θα δεχόταν εν συνεχεία την απάντηση του Πράσινου Ιππότη έναν χρόνο και μια μέρα αργότερα. Ο Σερ Γκαουέιν, ο νεαρότερος των Ιπποτών και (εντελώς ξεροκέφαλος) ανηψιός του Αρθούρου, αποδέχεται επιπόλαια την πρόκληση. Σκεπτόμενος ότι ένα γερό χτύπημα στο κεφάλι του Πράσινου Ιππότη θα έκανε τη δουλειά ευκολότερη, επιτίθεται και αποκεφαλίζει τον γιγάντιο άγνωστο. Το πρόβλημα ξεκινά όταν ο αποκεφαλισμένος, ήρεμα κι ωραία, μαζεύει το κεφάλι του από κάτω και το ξανατοποθετεί στον κορμό του. Αναμείνατε «βλέμμα Ντεβ Πατέλ» στην συνειδητοποίηση. 

Η ταινία έρχεται από την Α24, δεν θα είναι σκέτο arthouse, αν κάποιος φοβήθηκε, αλλά θα περιέχει και το μερίδιο της σε ειδικά οπτικά εφφέ φαντασίας, ο Λόουερι δούλεψε με την WETA για τις ψηφιακές ενισχύσεις. Όπως και να έχει, το βλέμμα στον μύθο του Αρθούρου από τον σκηνοθέτη του «Pete's Dragon», του «Ο Κύριος και το Όπλο» και του «Ghost Story» δεν θα είναι σύνηθες κι αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία του Πατέλ κάνει το εγχείρημα αναμενόμενο.

Ακολούθως μπορείτε να απολαύσετε το teaser της ταινίας στην οποία θα συμμετέχουν επίσης οι Αλίσια Βικάντερ, ο Σον Χάρις και ο Τζόελ Έτζερτον.