Η πρεμιέρα του «Game of Thrones» συγκέντρωσε 17,4 εκατομμύρια θεατές - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:47
16/4

Η πρεμιέρα του «Game of Thrones» συγκέντρωσε 17,4 εκατομμύρια θεατές

Ο γνωστός «άγνωστος πόλεμος» του HBO έκανε - αναμενόμενα - ρεκόρ τηλεθέασης στο πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου.

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά από 1,5 χρόνο απουσιάς (ο προηγούμενος κύκλος προβλήθηκε το καλοκαίρι του 2017), το «Game of Thrones» επέστρεψε για τα καλά και η ανυπομονησία, τα σπόιλερς και οι εικασίες για το φινάλε της σειράς θα είναι το hot topic των επόμενων εβδομάδων.

Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Winterfell» συσπείρωσε γεωγραφικά τους χαρακτήρες, ανανέωσε τους τίτλους αρχής με μία εντυπωσιακή κατάβαση στο εσωτερικό των Βασιλείων, θύμισε αρκετά σε δομή και αναφορές τον πιλότο («Winter Is Coming») της σειράς, πρόσφερε αποκαλύψεις στους χαρακτήρες και έσπασε μερικά ρεκόρ.

Σύμφωνα με το HBO η πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου της τελευταίας σεζόν συγκέντρωσε 17,4 εκατομμύρια θεατές, αριθμός ρεκόρ που ξεπέρασε τα 16,9 εκατομμύρια του φινάλε του έβδομου κύκλου. Σύμφωνα με τα στατιστικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η streaming υπηρεσία του καναλιού HBO NOW σημείωσε αύξηση χρήσης σχεδόν 100% (για την ακρίβεια 97%) σε σύγκριση με την πρεμιέρα της έβδομης σεζόν, ενώ στο μέτωπο των social το επεισόδιο του «GoT» έγινε θέμα συζήτησης σε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια Tweets με 11 εκατομμύρια mentions (μέσα στο Σαββατοκύριακο). Με τους παραγωγούς να απόσχονται πως η Μάχη του Γουίντερφελ θα ξεπεράσει οποιαδήποτε μάχη είδατε ποτέ σε σινεμά ή τηλεόραση, φαίνεται πως τα ρεκόρ θα συνεχίζουν να σπάνε.

Η όγδοη και τελευταία σεζόν καθιστά το «Game of Thrones» την πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, με κάθε επεισόδιο να κοστίζει 15 εκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, η πρώτη σεζόν 10 επεισοδίων  είχε κοστίσει συνολικά 50-60 εκατομμύρια$, με τον πιλότο να είχε μπάτζετ 10 εκατ. και τα υπόλοιπα επεισόδια ένα μέσο κόστος 6 εκατ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου, καθώς και βίντεο από τα γυρίσματα της όγδοης σεζόν με τον Τζορτζ Λούκας να επισκέπτεται το σετ (αλλωστε οι δημιουργοί της σειράς Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις σχεδιάζουν ήδη νέα κεφάλαια «Star Wars»).