Τρέιλερ «The Dead Don't Hurt»: Ο Βίγκο Μόρτενσεν σκηνοθετεί Γουέστερν! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:19
26/3

Τρέιλερ «The Dead Don't Hurt»: Ο Βίγκο Μόρτενσεν σκηνοθετεί Γουέστερν!

Επικεφαλής του καστ η Βίκι Κριπς, δίπλα της ο Μόρτενσεν, και ιδού ένας ακόμα τίτλος γουέστερν σε μια χρονιά που ξαναφέρνει στην αίθουσα ένα κινηματογραφικό είδος - μεγάλη δόξα του παρελθόντος.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

«...μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει...».

Τώρα αν το αγαπημένο κάποιων από εμάς είδος του γουέστερν «ξανά προς την δόξα τραβά» μένει να αποδειχθεί. Αυτό όμως που δικαιολογεί αναγεννησιακές προσδοκίες, είναι το ότι εδώ και κάποια χρόνια, κυρίως από την τηλεόραση (Τέιλορ Σέρινταν εσένα εννοούμε), αλλά εν μέρει και από το σινεμά, το γουέστερν δείχνει να ανακινεί τα καρβουνάκια του, να εμπνέει δημιουργούς και να παραδίδει ταινίες που κάποιος κόσμος (το «Yellowstone» πολύς κόσμος) παρακολουθεί.

Τώρα, και ενώ γνωρίζουμε ότι ο Κέβιν Κόστνερ ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει τα δύο πρώτα μέρη της τετραλογίας του «Horizon», και ο Άρι Άστερ γυρίζει το νεογουέστερν του με το «Eddington», ο Βίγκο Μόρτενσεν έχει την δεύτερη ταινία του, μετά το «Falling» του 2020, στο «The Dead Don't Hurt». Ο Μόρτενσεν υπογράφει και το σενάριο, όπως και στο ντεμπούτο του.

Πρωταγωνίστριά του η Βίκι Κριπς, δίπλα της ο ίδιος, για μια ιστορία μιας πολύ ανεξάρτητης γυναίκας που ερωτεύεται έναν Δανό μετανάστη και εκκινούν έναν δεσμό στην μακρινή Νεβάδα προτού ο Εμφύλιος Πόλεμος ξεσπάσει και αλλάξει εντελώς τη ζωή τους. Τότε αυτός θα φύγει για να πολεμήσει για την Ένωση κι εκείνη θα απομείνει με τους κακούς της πόλης, των οποίων ηγείται (ποιος άλλος;) ο Ντάνι Χιούστον και ο αδίστακτος συνεργάτης του, του οποίου ο γιος επιτίθεται σεξουαλικά στον χαρακτήρα της Κριπς. Όταν ο Μόρτενσεν επιστρέψει από τον Πόλεμο η ζωή των δύο θα χρειαστεί να ξαναβρεί τους όρους της.

Καθόλου τυχαίο το ότι πληθαίνουν οι αναφορές των αμερικανικών ταινιών στον Εμφύλιο του 19ου αιώνα, τόσο οι ΗΠΑ, στην χρονιά των εκλογών τους, όσο και ένα πολύ μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου βιώνει συνθήκες ακήρυχτων εμφυλίων, σε μια ανθρωπότητα που έχει απομακρυνθεί φαίνεται αρκετά από το τι σημαίνει πόλεμος και ψάχνεται να το ξαναθυμηθεί.

Ιδού το τρέιλερ, αναμένεται με ενδιαφέρον - στις 31 Μαΐου βγαίνει στις ΗΠΑ.