Τολμας να πεις το όνομά του; Πρώτο τρέιλερ για τη φιλόδοξη συνέχεια του «Candyman» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:20
28/2

Τολμας να πεις το όνομά του; Πρώτο τρέιλερ για τη φιλόδοξη συνέχεια του «Candyman»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζόρνταν Πιλ, επιστρέφει ως παραγωγός και ζητά τη βοήθεια του Τόνι Τοντ για να ξαναπεί «Candyman... Candyman... Candyman... Candyman... Candyman...»!

Από τον Πάνο Γκένα

Τολμάς να πεις το όνομά του πέντε φορές μπροστά από έναν καθρέφτη;

Ένας γαντζοφορεμένος δολοφόνος, μία ιδέα βγαλμένη θαρρείς από τιποτένιο σλάσερ και μία ανατριχιαστική παρτιτούρα του Φίλιπ Γκλας συνθέτουν την καλύτερη, καθαρόαιμη ταινία τρόμου των '90s σε μία δεκαετία που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά τα πιο ρεαλιστικά πορτρέτα serial killer. Οι αστικοί μύθοι ζωντανεύουν στα ξεχασμένα από θεούς και ανθρώπους γκέτο του Σικάγο και αναπνέουν κάτω από το δέρμα της πόλης, ενώ τα εξπρεσιονιστικά γκράφιτι τη στολίζουν σαν απόκοσμα τατουάζ.

Χωρίς να φείδεται αποκρουστικών λουτρών αίματος, ο Βρετανός Μπέρναρντ Ρόουζ παρέλαβε για το «Candyman» ένα σύντομο διήγημα του Κλάιβ Μπάρκερ («The Forbidden») και το μετέτρεψε σε μία σφιχτοδεμένη, νέα μυθολογία που λειτουργεί τόσο εγκεφαλικά όσο και σε επίπεδο πρωτόγονου φόβου.

Περισσότερα από 25 χρόνια μετά, και στην παράδοση του Χόλιγουντ να επισκέπτεται περασμένες κινηματογραφικές μυθολογίες, ο Τζόρνταν Πιλ, δημιουργός που χρησιμοποίησε έξοχα το κοινωνικο σχόλιο στα «Τρέξε!» και «Εμείς», ανέλαβε την παραγωγή ενός ριμέικ του «Candyman», ανάμεσα σε πολλά άλλα projects που τρέχει πλέον. Λίγους μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση, μαζί με την επισημοποίηση πως ο Πιλ δεν προλαβαίνει να καθήσει και στη σκηνοθετική καρέκλα, ανακοινώθηκε το όνομα της νεαρής Νία ΝταΚόστα («Little Woods») που θα αναλάβει να οραματιστεί την καινούρια εκδοχή της ταινίας. Σύμφωνα με το Variety που έβγαλε την είδηση, η ταινία θα αποτελεί ένα «πνευματικό σίκουελ» της πρώτης, επιστρέφοντας στην περιοχή του Σικάγο που δε μοιάζει πλέον σε τίποτα με το μέρος όπου στήθηκε το συγκρότημα Καμπρίνι-Γκριν, η βάση της πρώτης ταινίας δηλαδή. 

Ρόλο στην ταινία θα έχει και ο πρωταγωνιστής του αυθεντικού φιλμ, Τόνι Τοντ, όπως δήλωσε ο ίδιος, σε μια κίνηση-έκπληξη καθώς ως τώρα δεν είχε ακουστεί πουθενά το όνομά του. « Εντελώς ξαφνικά, δέχτηκα μια κλήση από τον Τζόρνταν Πιλ. Δεν έχω υπογράψει ακόμη, αλλά αυτά που αποκάλυψε έφταναν για να καταλάβω ότι θα υπάρχουν δυνατές στιγμές μέσα στην ταινία. Ό,τι και αν συμβεί, χαίρομαι με αυτό που γίνεται καθώς θα ξαναδώσει και νέο ενδιαφέρον από πλευράς κοινού στο πρωτότυπο.»

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν και η παραγωγή έδωσε χθες το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του poster, μια minimal προσέγγιση όπου το γάντζο και η μέλισσα μας βάζουν στο κλίμα. Δείτε τα παρακάτω, περισσότερα στις 12 Ιουνίου.