24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:59
22/9

24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου

Δείτε αναλυτικά όλες τις προβολές της σημερινής μέρας και κλείστε τα εισιτήριά σας online μέσω viva.gr.

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ για την M.I.A., η επιστροφή του προκλητικού Γκασπάρ Νοέ με το «Climax», πάρτι «Clubbed to Death» στο Ρομάντσο, οι βραβευμένες «Κληρονόμοι», η νέα ταινία του Σίρο Γκέρα μετά την «Αγκαλιά του Φιδιού» και μία τιμητική προβολή αφιερωμένη στον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, στα highlights της τρίτης μέρας των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας!

Ντροπή / Shame
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ingmar Bergman
22/9/18, 17:45, Δαναός 1

Στο μέσο του εκπληκτικού σερί ταινιών που γύρισε ο Μπέργκμαν το '60, η «Ντροπή» αξίζει περίοπτης θέσης. Αντιπολεμική δήλωση τρομερής δύναμης, με ερμηνείες ανυπέρβλητης ισχύος από τους Μαξ φον Σίντοφ και Λιβ Ούλμαν, η «Ντροπή» αποτελεί μια ηθική παραβολή μεγάλης υπαρξιακής αγωνίας, την οποία οφείλει να ανακαλύψει επιτέλους μια ευρύτερη μερίδα θεατών. Επετειακή προβολή 50 χρόνων με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Η Προφητεία του Αρμαντίλο / The Armadillo s Prophecy

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Emanuele Scaringi
22/9/18, 18:15, Odeon Όπερα 1

Ο Ζέρο ζει στα προάστια της Ρώμης. Καθημερινά, γυρίζοντας σπίτι, ένα αρμαντίλο ή αλλιώς η επικριτική του συνείδηση, τον περιμένει για να τον βάλει στη θέση του. Ένα δυσάρεστο νέο γίνεται αφορμή ώστε να ξεκινήσει με τον κολλητό του ένα ταξίδι με ευτράπελα και αναπάντεχα μαθήματα αυτογνωσίας. Βασισμένος σε διάσημο ιταλικό κόμικ, ένας πανκ ύμνος για την χαμένη γενιά των τριαντάρηδων, φρέσκος από το Φεστιβάλ Βενετίας.

Matangi/ Maya / M.I.A.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Stephen Loveridge
22/9/18, 19:15, Ideal

Από τον πόλεμο στη Σρι Λάνκα και την μετανάστευση στο Λονδίνο μέχρι την απόλυτη καταξίωση και την σφοδρή της σύγκρουση με τα media στην Αμερική, αυτή είναι η ιστορία της M.I.A. ειπωμένη μέσα από προσωπικό ανέκδοτο υλικό που καταγράφει ένα αξιοθαύμαστο ταξίδι 22 χρόνων. Ειδικό βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς για αυτό το συναρπαστικό πορτρέτο της πιο ριζοσπαστικής και συνάμα αμφιλεγόμενης φωνής στη σύγχρονη ποπ. Προλογίζει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Θεοδόσης Μίχος

Οι Κληρονόμοι / The Heiresses
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Marcelo Martinessi
22/9/18, 19:45, Άστορ

Όταν η σύντροφός της οδηγείται στη φυλακή για χρέη, η Τσέλα θα βρεθεί σε μία μετέωρη πραγματικότητα και τον πειρασμό μιας άλλης, νεότερης, γυναίκας. Το βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο ντεμπούτο από την Παραγουάη, κατορθώνει μια διεισδυτική ανατομία των ταξικών ανισοτήτων μιας χώρας και ταυτόχρονα έναν στοχασμό πάνω στην ανθεκτικότητα της αγάπης κόντρα στις αντιξοότητες.

Ο Αγαπημένος / Loveling
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Gustavo Pizzi
22/9/18, 20:00, Δαναός 1

Η Ιρένε, σύζυγος και καρτερική μητέρα τεσσάρων παιδιών, έχει λίγες μέρες στη διάθεσή της για να συμβιβαστεί με το ότι ο μεγαλύτερος γιος της θα μετακομίσει στην Ευρώπη για να κυνηγήσει εκεί καριέρα αθλητή. Ύμνος στη μητρότητα, τους άρρηκτους οικογενειακούς δεσμούς και την ανιδιοτελή αγάπη, η κινηματογραφική κατάθεση του Πίτζι περιβάλλει ήρωες και θεατές σαν ζεστή αγκαλιά.

Ληστεία στο Μουσείο / Museum
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alonso Ruizpalacios
22/9/18, 21:45, Ideal

Το νέο μεγάλο όνομα του μεξικανικού σινεμά μεταφέρει στην οθόνη την αληθινή ιστορία της κλοπής 140 αρχαιολογικών κειμηλίων, ανυπολόγιστης αξίας, από το Μουσείο Ανθρωπολογίας του Μεξικό, το 1985. Πίσω από την πρωτοφανή ληστεία κρύβονταν όχι κακοποιοί αλλά δύο απλοί φοιτητές. Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ πρωταγωνιστεί σε έναν ακαταμάχητα ψυχαγωγικό συνδυασμό ταινίας δρόμου, χιούμορ και περιπέτειας που έφυγε από το Βερολίνο με την Αργυρή Άρκτο Σεναρίου.

Climax
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Gaspar Noé
22/9/2018, 22:00, Άστορ

Με την καινούργια του ταινία, ο πιο προκλητικός σκηνοθέτης του σύγχρονου γαλλικού σινεμά («Μη Αναστρέψιμος») χορογραφεί έναν clubbed to death εφιάλτη στον οποίο ένα νεανικό πάρτι μετατρέπεται σε επίγεια κόλαση υπό τους ήχους των Daft Punk, του Aphex Twin και του Giorgio Moroder. Δημιουργία 100% Γκασπάρ Νοέ, φτιαγμένη με τη λογική μιας σφοδρής οπτικοακουστικής εμπειρίας, το «Climax» κέρδισε το βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

Μετά την προβολή μη χάσετε!

23:30 Clubbed to Death | Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3)
Πάρτι με αφορμή την ταινία «Climax» και χορός μέχρι τελικής πτώσεως! DJ set από τους Ιωσηφίνα Γκιόκα και Pablo Diskko.

Αποδημητικά Πουλιά / Birds of Passage
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ciro Guerra, Cristina Gallego
22/9/18, 22:15, Δαναός 1

Τρία χρόνια αφότου διεκδίκησε το ξενόγλωσσο Όσκαρ, ο δημιουργός του εξωτικού «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» μετακομίζει από τις ζούγκλες του Αμαζονίου στις ερήμους της Κολομβίας, για λογαριασμό ενός βίαιου και υποβλητικού έπους, που αποτέλεσε την επίσημη έναρξη του φετινού Δεκαπενθημέρου Σκηνοθετών στις Κάννες.

Αναμείνατε Περαιτέρω Οδηγίες / Await Further Instructions
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Johnny Kevorkian
22/9/2018, 22:30, Odeon Όπερα 1

Δυσλειτουργική οικογένεια ξυπνά ανήμερα Χριστουγέννων εγκλωβισμένη στο σπίτι της, καθώς μία μυστηριώδης μαύρη ουσία έχει φράξει κάθε έξοδο κι ενώ η τηλεόραση αναμεταδίδει ολοένα πιο αλλόκοτες οδηγίες επιβίωσης. Αγωνιώδης, γεμάτος ανατροπές γρίφος τρόμου, στην παράδοση των «Ζώνη του Λυκόφωτος» και «Black Mirror».