Χαβιέ Μπαρδέμ- Νικητής στο Β΄Ανδρικό Ρόλο

2008-02-06 14:18:40
Loading the player ...

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ με απίστευτα ποσοστά στις σχηματικές προβλέψεις (μόλις 1.07) πήρε το Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου. Είναι και επίσημα ο πρώτος Ισπανός που παίρνει το χρυσό αγαλματίδιο. Η ερμηνεία του στο "Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους" προκάλεσε αίσθηση και απλά μετέτρεψε την απονομή σε μια τυπική διαδικασία.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ με απίστευτα ποσοστά στις σχηματικές προβλέψεις (μόλις 1.07) πήρε το Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου. Είναι και επίσημα ο πρώτος Ισπανός που παίρνει το χρυσό αγαλματίδιο. Η ερμηνεία του στο "Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους" προκάλεσε αίσθηση και απλά μετέτρεψε την απονομή σε μια τυπική διαδικασία.
Ο Χαβιέ σε ένα σύντομο λόγο, μίλησε στα ισπανικά αφιερώνοντας το Όσκαρ στη μητέρα του που βρισκόταν στο Kodak Theatre και στην πατρίδα του την Ισπανία. 

«Η πρόκληση ήταν να υποδυθώ κάποιον χωρίς ίχνος αγάπης μέσα του και κανένα πάθος στη ζωή του. Δεν αγαπάει καν ούτε αυτό που κάνει και πάντα ενεργεί με βάση το καθήκον. Συναισθήματα όπως πόνος και ευχαρίστηση είναι ξένα γι’ αυτόν». Τάδε έφη ο Χαβιέ Μπαρδέμ για τον ψυχωτικό δολοφόνο Αντον Σιγκούρ.

Ετών 38, μετά την υποψηφιότητα του Α’ αντρικού για τη συγκινητική του ερμηνεία στο «Πριν πέσει η νύχτα» το 2000, χρίστηκε μεγάλος νικητής, χάρη στο ρόλο του εκδικητικού τύπου με το περίεργο κούρεμα στην ταινία των αδερφών Κοέν. Μπορεί να ήταν εντελώς έξω από τα νερά του, τα κατάφερε όμως μια χαρά.


Επόμενη κινηματογραφική στάση του: Η καινούργια ταινία του Γούντι Άλεν, «Vicky Christina Barcelona» μαζί με τις Πενέλοπε Κρουζ και Σκάρλετ Γιόχανσον.

  • Ντάνιελ Ντέι Λούις - Νικητής στον Α΄ Ανδρικό Ρόλο

    Χύθηκε αίμα στους Α' αντρικούς. Η βραβευμένη Έλεν Μίρεν ανοίγει το φάκελο και ο Ντάνιελ Ντέι Λουις βγαίνει ο μεγάλος νικητής από την αντροπαρέα. Σήκωσε το Οσκαρικό τρόπαιο έχοντας καρφιτσωμένο [...]

  • Τζορτζ Κλούνεϊ

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Michael Clayton» [...]

  • Τζόνι Ντεπ

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet street» [...]

  • Τόμι Λι Τζόοουνς

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «In the Valley of Elah» [...]

  • Βίγκο Μόρτενσεν

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Επικίνδυνες Υποσχέσεις» [...]

  • Κέισι Αφλεκ

    Υποψήφιος για την ερμηνεία του στην ταινία: «Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από το Δειλό Ρόμπερτ Φορντ». [...]

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ