Ντάνιελ Ντέι Λούις - Νικητής στον Α΄ Ανδρικό Ρόλο

2008-02-06 14:09:36
Loading the player ...

Χύθηκε αίμα στους Α' αντρικούς. Η βραβευμένη Έλεν Μίρεν ανοίγει το φάκελο και ο Ντάνιελ Ντέι Λουις βγαίνει ο μεγάλος νικητής από την αντροπαρέα. Σήκωσε το Οσκαρικό τρόπαιο έχοντας καρφιτσωμένο στο πέτο το ταμπελάκι του μεγάλου φαβορί. Τα μέλη της Ακαδημίας βράβευσαν την συγκλονιστική του ερμηνεία στο αριστούργημα του Πολ Τόμας Άντερσον, "Θα χυθεί αίμα" ... ουσιαστικά, σαν να μην είχε κανέναν αντίπαλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Χύθηκε αίμα στους Α' αντρικούς. Η βραβευμένη Έλεν Μίρεν ανοίγει το φάκελο και ο Ντάνιελ Ντέι Λουις βγαίνει ο μεγάλος νικητής από την αντροπαρέα. Σήκωσε το Οσκαρικό τρόπαιο έχοντας καρφιτσωμένο στο πέτο το ταμπελάκι του μεγάλου φαβορί. Τα μέλη της Ακαδημίας βράβευσαν την συγκλονιστική του ερμηνεία στο αριστούργημα του Πολ Τόμας Άντερσον, "Θα χυθεί αίμα" ... ουσιαστικά, σαν να μην είχε κανέναν αντίπαλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.  

«Όταν μου έστειλαν το σενάριο, με ξάφνιασε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο. Μόλις το διάβασα, ετοίμασα αμέσως βαλίτσες για το Τέξας. Είναι πραγματικά ευλογία ένας τέτοιος ρόλος που σε παρασέρνει ολοκληρωτικά να τον ανακαλύψεις», αναφέρει έχοντας ήδη μπει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του ο Ντάνιελ Ντέι Λούις.

Είναι ήδη νικητής το 1989 για την αξέχαστη ερμηνεία του στο «My left foot» υποψήφιος το ΄93 για το «In the name of the father» και το «Gang of New York» το 2002. Ανήκει στην κατηγορία των «ποιοτικών» κι ακριβοθώρητων ηθοποιών με αστείρευτο ταλέντο, τον έχουν χαρακτηρίσει «Άγγλο Ντε Νίρο», έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό όλων το συναδέλφων του, αντιμετωπίζει την υποκριτική σαν κάτι ιερό και όπως έχει δηλώσει, ο κύριος σκοπός του είναι μέσω της δουλειάς του να βρίσκει συνέχεια τρόπο να δίνει νόημα στις ζωές των άλλων. Το σίγουρο είναι πως θα συνεχίζει να επηρεάζει για πολλά χρόνια ακόμα αρκετές γενιές ηθοποιών και θεατών.

Επόμενη κινηματογραφική του στάση: Δεν υπάρχει.
  • Ντάνιελ Ντέι Λούις - Νικητής στον Α΄ Ανδρικό Ρόλο

    Χύθηκε αίμα στους Α' αντρικούς. Η βραβευμένη Έλεν Μίρεν ανοίγει το φάκελο και ο Ντάνιελ Ντέι Λουις βγαίνει ο μεγάλος νικητής από την αντροπαρέα. Σήκωσε το Οσκαρικό τρόπαιο έχοντας καρφιτσωμένο [...]

  • Τζορτζ Κλούνεϊ

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Michael Clayton» [...]

  • Τζόνι Ντεπ

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet street» [...]

  • Τόμι Λι Τζόοουνς

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «In the Valley of Elah» [...]

  • Βίγκο Μόρτενσεν

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Επικίνδυνες Υποσχέσεις» [...]

  • Κέισι Αφλεκ

    Υποψήφιος για την ερμηνεία του στην ταινία: «Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από το Δειλό Ρόμπερτ Φορντ». [...]

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ