17:00
30/1

Τι συμβαίνει στο Βασίλειο; Κερδίστε συλλεκτικές τράπουλες από την «Ευνοούμενη»

Το cinemagazine.gr και η Odeon σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε συλλεκτικές τράπουλες από την ταινία «Η Ευνοούμενη».

Πολυαναμενόμενη, πολυσυζητημένη και πολυβραβευμένη! Η υποψήφια για 10 Όσκαρ «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται στις αίθουσες και το cinemagazine.gr σας εξασφάλισε συλλεκτικό, αναμνηστικό δώρο από την ταινία.

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στηθέση της, ενώταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) καταφθάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της.

Η πρώτη ταινία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Βασίλισσας Άννα(Ολίβια Κόλμαν), την τελευταία της δυναστείας των Στιούαρτ που, αν και ασθενής,ντροπαλή και υποτιμημένη, στέφθηκε Βασίλισσα τον καιρό που η Μεγάλη Βρετανία έγινε μια παγκόσμια δύναμη. Ως Βασίλισσα θα επέβλεπε έναν πόλεμο με την Γαλλία και την ένωση της Αγγλίας με τη Σκωτία που οδήγησε στη δημιουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. «Με ενδιέφεραν κυρίως οι τρεις κεντρικοί χαρακτήρες, η εξουσία τους, οι εύθραυστες σχέσεις τους και το πώς οι συμπεριφορές τόσο λίγων ανθρώπων μπορούν να αλλάξουν τον ρου ενός πολέμου και τη μοίρα μιας χώρας. Για εμένα είναι επίσης μια ερωτική ιστορία με κωμικά, δραματικά και σκοτεινά σημεία», αναφέρει ο Γιώργος Λάνθιμος.

Η «Ευνοούμενη» είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Γιώργος Λάνθιμος), Ερμηνειών (για Κόλμαν, Βάις, Στόουν) και Μοντάζ (Γιώργος Μαυροψαρίδης). Η ταινία θα κυκλοφορήσει 31 Ιανουαρίου σε επιλεγμένες αίθουσες (Odeon Όπερα & Αβάνα) λίγο πριν το επίσημο άνοιγμα στις 7 Φεβρουαρίου. Διαβάστε αναλυτικά τις υποψηφιότες των Oscars 2019 εδώ.

Το cinemagazine.gr και η Odeon, δίνουν την ευκαιρία σε τέσσερις τυχερούς να κερδίσουν από μία συλλεκτική τράπουλα της ταινίας κάνοντας comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ της επίσημης σελίδας του cinemagazine στο facebook. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από την Odeon.