Η Εποχή της Βροχής - ταινιες || cinemagazine.gr

Η Εποχή της Βροχής

Wet Season

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Σιγκαπούρη/Ταϊβάν
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άντονι Τσεν
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Άντονι Τσεν
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γέο Γιαν Γιαν, Κο Τζία Λερ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Σαμ Κέιρ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 103'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: One from the Heart
    Η Εποχή της Βροχής

Δυο χαρακτήρες που μετρούν δυσαναπλήρωτα κενά στις ζωές τους διασταυρώνονται σε περίοδο τροπικών καταιγίδων, σε μια ευαίσθητη και βραδυφλεγή ιστορία από τον Άντονι Τσεν, έξι χρόνια μετά την Χρυσή Κάμερα που κέρδισε στις Κάννες.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μια καθηγήτρια κινεζικής γλώσσας προερχόμενη από τη Μαλαισία, έχει έρθει στη Σιγκαπούρη με σκοπό να χτίσει μια καλύτερη ζωή, ‘ήσυχα και υπομονετικά, ως μια σοβαρή παρουσία σε σπίτι και εργασία. Δουλεύει σε σχολείο αρρένων, το οποίο έχει θέσει σε προτεραιότητα άλλα μαθήματα έναντι των κινεζικών ενώ στο σπίτι φροντίζει τον κλινήρη πεθερό της και συναντιέται πλέον σπάνια με τον σύζυγό της που από ένα σημείο και έπειτα αρνείται να βοηθήσει στην κοινή προσπάθεια που ξεκίνησαν για τεχνητή γονιμοποίηση. Την ίδια περίοδο, η εποχή των τροπικών βροχών ξεκινά.

Ο Άντονι Τσεν εμφανίστηκε στον κινηματογραφικό κόσμο το 2013, όταν το «Ilo Ilo» κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα στις Κάννες, το βραβείο δηλαδή για πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη που σπάνια πέφτει έξω για το ταλέντο του παραλήπτη. Η ταινία του έψαχνε τα μικρά κενά στις ζωές μιας οικογένειας και της φιλιππινέζας οικονόμου τους η οποία χτίζει μια ξεχωριστή σχέση με τον γιο που προσέχει. Τον ρόλο της μητέρας και του γιου υποδύονται οι ηθοποιοί που εδώ είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, η δασκάλα που αναφέραμε και ένας νεαρός συνεσταλμένος μαθητής, ο μοναδικός που παρακολουθεί με ενδιαφέρον το μάθημά της, είτε γιατί ο πατέρας του τον πιέζει να μάθει τη γλώσσα όπως λέει ο ίδιος, είτε γιατί στο πρόσωπο της δασκάλας αναπληρώνονται τα κενά της δικής του ζωής. 

Η ιστορία των δύο καλύπτεται με υπομονή καθώς σιγοβράζει σε φωτιά που αποτελείται από αυτά τα κενά στην ζωή των πρωταγωνιστών. Στοργική μέχρι και με τον πεθερό της και εσωστρεφής, η πρωταγωνίστρια βιώνει σιωπηλά την εξέλιξη μιας συνεχιζόμενης αποτυχίας σε σπίτι και εργασία, η οποία την κάνει να νιώθει ανεπιθύμητη από την χώρα που επέλεξε, την ώρα που ο μαθητής της επιστρέφει σε ένα άδειο συνήθως σπίτι και καταναλώνει τα υψηλά αποθέματα της ενέργειάς του σε γυμναστική και πολεμικές τέχνες. Το όνειρο της μητρότητας από τη μία πλευρά, η απουσία γονιών από την άλλη και η ανελέητη έλλειψη συντροφικότητας και στους δύο, καταγράφεται με ευαισθησία από τον σκηνοθέτη που δεν τραβάει τη ρότα της πικάντικης, «παράνομης» σχέσης, αλλά παρέχει μια τρυφερή αγκαλιά σε δυο χαρακτήρες που βρίσκονται υπό συνεχιζόμενη δοκιμασία. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η Εποχή της Βροχής
  • Η Εποχή της Βροχής