Η ταινία «Αταλάντη» (L' Atalante) του Ζαν Βιγκό, μία από τις σημαντικότερες δημιουργίες του παγκόσμιου σινεμά, προβλήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου, σε αποκατεστημένη κόπια, στον θερινό κινηματογράφο «Λαΐς» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Η προβολή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εθνική εορτή της Γαλλίας και σε συνεργασία με το 6ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Την ταινία προλόγισαν ο Νεκτάριος Σάκκας, Προγραμματιστής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και ο Θοδωρής Κουτσαύτης, Ακόλουθος Οπτικοακουστικών Μέσων της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Διευθυντής του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.
🎞 Επόμενη κινηματογραφική συνάντηση την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, με την προβολή της ταινίας «ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ», του Φρανσουά Τριφό.
🔸 Σε συνδιοργάνωση με: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
🔹 Μέγας Χορηγός: Nova
🔸 Χορηγοί: Fischer Beer, Aegean Airlines
#aoaff #IFG #pleinair #summerscreenings #openaircinema #Opanda #FischerBeer #novacinema #aegeanairlines #frenchcinema #athens #Tainiothiki #latalante
1 | ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑΑν είχα Πόδια θα σε Κλωτσούσα |
2 | ΕΙΔΗΣΕΙΣIt's all Greek to me: Στην Ελλάδα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ντάμιεν Σαζέλ |
3 | ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑKeeper |
4 | ΘΕΜΑΤΑΣτο «Αν Είχα Πόδια θα σε Κλωτσούσα» η μητρότητα μετατρέπεται σε ατέρμονο εφιάλτη |
5 | ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑMisericordia |