Τρέιλερ «Blink Twice»: Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ δισεκατομμυριούχος σε νησί απολαύσεων - νεα || cinemagazine.gr
9:19
24/4

Τρέιλερ «Blink Twice»: Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ δισεκατομμυριούχος σε νησί απολαύσεων

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ζόι Κράβιτς έχει το καστ, έχει και έναν καμβά εποχής που υπό μορφή «horror δράματος» ενδέχεται να συζητηθεί.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Οι παράδεισοι της ελίτ, η πατριαρχία, το (μάλλον μη) συναινετικό σεξ και όλα του κόσμου τα δεινά φαίνεται να χωράνε σε μια ταινία που η Ζόι Κράβιτς έχει συλλάβει από το 2017 και καθώς ενδιάμεσα ξέσπασε η εποχή του #ΜeToo, έχει γίνει ακόμα πιο επίκαιρη.

Σύμφωνα με την σύνοψη ένα tech δισεκατομμυριούχος συναντά μια σερβιτόρα σε ένα γκαλά και ένας ηλεκτρισμός συμβαίνει. Την καλεί λοιπόν στο ιδιωτικό του νησί, μαζί με τους φίλους του (ουπς - δεν το λέει η σύνοψη το ουπς), για διακοπές ονειρικές και παραδείσιες. Άγριες νύχτες ακολουθούν, ηλιόλουστες μέρες κι όλοι περνάνε τέλεια. Κανείς δεν θέλει να τελειώσει μέχρι που αρχίζουν κάτι παράξενα να συμβαίνουν και η Φρίντα (το όνομα της ηρωίδας μας, το πιάσαμε το νόημα) αρχίζει να απορεί για τον ρεαλισμό αυτών που ζει. Κάτι δεν πάει καλά με το μέρος και θα πρέπει να ανακαλύψει τι εάν πρόκειται να βγει από το πάρτι ζωντανή. 

Η Ναόμι Άκι στέκεται δίπλα στον Τέιτουμ, Κρίστιαν Σλέιτερ (καλώς τον), Κάιλ ΜακΛάχλαν, Χέιλι Τζόελ Όσμεντ, Τζίνα Ντέιβις και πολλοί ακόμα είναι στο κόλπο που έχουν γράψει Κράβιτς και E.T. Φάιγκενμπαουμ.

Αρχικός τίτλος «Pussy Island», η Κράβιτς έλεγε ότι ο τίτλος δεν αλλάζει, είναι ο σπόρος της ιστορίας και αντιπροσωπεύει έναν κοινωνικό χρόνο στον οποίον ήταν αποδεκτό μια ομάδα ανδρών να ονομάζει ένα μέρος έτσι, ενώ παράλληλα καθρεφτίζεται και η ψευδαίσθησή μας ότι έχουμε πάψει να ζούμε σε αυτόν τον χρόνο. Ο τίτλος πάντως άλλαξε. Στις 23 Αυγούστου στις αμερικανικές αίθουσες, ποιος ξέρει αν θα το δούμε αλλού στον κόσμο, μέχρις ότου τουλάχιστον η Amazon το απλώσει στα μανταλάκια του Prime.

Ιδού και το τρέιλερ, σαν κάτι που έχουμε ξαναδεί (συχνάκις, καλύτερα) μοιάζει, ας μην είμαστε όμως τόσο αρνητικοί.