Οι κινηματογραφικοί κασκαντέρ έχουν μείνει εκτός δράσης και φτιάχνουν το δικό τους επικό βίντεο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:28
24/4

Οι κινηματογραφικοί κασκαντέρ έχουν μείνει εκτός δράσης και φτιάχνουν το δικό τους επικό βίντεο

Stunts από απόσταση στην εποχή της καραντίνας σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μικρού μήκους φιλμ του 2020. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η παραγωγή έχει σταματήσει το τελευταίο δίμηνο και τη θέση της έχουν πάρει κυρίως οι δημιουργικές εμπνεύσεις του κοινού, που έχοντας πλέον την τεχνολογία υπέρ του, φτιάχνει και δημοσιεύει πολύ εύκολα βιντεάκια από το σπίτι του. Στην ίδια διαδικασία έχουν καταφύγει και πολλοί άνθρωποι του χώρου με ηθοποιούς και δημιουργούς να ανεβάζουν οποιαδήποτε τρελή ιδέα τους έρχεται στο κεφάλι, πιθανότατα εξαιτίας και μιας πρωτόγνωρης αίσθησης ελευθερίας για υλικό. 

Αυτοί πάντως που κέρδισαν τις τελευταίες μέρες τις εντυπώσεις, ανεβάζοντας το πιο εντυπωσιακό βίντεο, ήταν διάφοροι κασταντέρ από όλο τον κοσμο που αποδέχθηκαν την πρόκληση της γαλλικής σχολής Campus Univers Cascades, μια από τις πιο γνωστές σχολές εκπαίδευσης για stunts που απορροφούνται σχεδόν άμεσα από μεγάλες παραγωγές. Η πρόκληση αφορούσε τη δημιουργία μιας σειράς σκηνών δράσης με τη συμμετοχή του κάθε πρωταγωνιστή από το σπίτι του και με κινήσεις και μοντάζ που θα δίνουν την ψευδαίσθηση της συνέχειας. 

Το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό και κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών σκηνοθετών, όπως ο Έντγκαρ Ράιτ, που το προώθησαν online. Άλλωστε πολλοί σκηνοθέτες εδώ και χρόνια ζητούν έναν τρόπο για την αναγνώριση των καλύτερων stunts, είτε μέσω των Όσκαρ είτε κάποιας άλλης βράβευσης. Δείτε παρακάτω το βίντεο: