«Speak no Evil»: Ο Τζέιμς ΜακΑβόι πρωταγωνιστεί στο ριμέικ της σκανδιναβικής ταινίας τρόμου - νεα || cinemagazine.gr
11:06
11/4

«Speak no Evil»: Ο Τζέιμς ΜακΑβόι πρωταγωνιστεί στο ριμέικ της σκανδιναβικής ταινίας τρόμου

Δεν ξέρουμε γιατί χρειαζόμασταν ριμέικ της επαίσχυντης ταινίας τρόμου του Kρίστιαν Τάφντρουπ, αλλά θα το πάρουμε θέλουμε, δεν θέλουμε.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Για περίπου μία ώρα το «Speak no Evil» είναι μια μαύρη κωμωδία τρόπων που (μοιάζει να) έχει να πει κάτι ενδιαφέρον για τους καιρούς μας. Και μετά παίρνει θριλερική τροπή και έρχεται και μια επαίσχυντη, προβοκατόρικα νοσηρή κορύφωση που το μόνο που έχει να πει είναι ότι έχουμε γίνει μαλθακοί και δεν αντιδρούμε και γι’ αυτό το Κακό θα μας βρει απροετοίμαστους.

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι το ουτιδανό αυτό θρίλερ, που άρεσε πάντως σε μερίδα της κριτικής και ακούστηκε, θα γνωρίσει αμερικανικό ριμέικ, μόλις κυκλοφόρησε και το τρέιλερ και για αυτό γράφουμε τις παραπάνω γραμμές, καθώς αποκαλύπτει αυτό τον σεναριακό ελιγμό και έτσι αίρει τον καταλογισμό για spoiler. Όλα μοιάζουν υπερτονισμένα, ειδικά η ερμηνεία του Τζέιμς ΜακΑβόι – παρατηρώντας τον εσχάτως, φοβόμαστε ότι το «Split» του άφησε κουσούρι – και αναρωτιέσαι πόσο πιο χοντροκομμένα θα είναι τα τελευταία λεπτά της ταινίας.  

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέιμς Γουάτκινς, που πριν χρόνια είχε γράψει το «Eden Lake», άρα η πρωτότυπη ταινία είναι κοντά στις «ευαισθησίες» του.