Είστε έτοιμοι για ακόμα ένα αμερικάνικο ριμέικ του «Oldboy»; - νεα || cinemagazine.gr
17:03
18/4

Είστε έτοιμοι για ακόμα ένα αμερικάνικο ριμέικ του «Oldboy»;

Αυτή τη φορά υπό τη μορφή σειράς και με τον Παρκ Τσαν-Γουκ στο τιμόνι, αλλά και πάλι δεν μας λες χαρούμενους για την εξέλιξη.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Το trend της διασκευής γνωστών ταινιών σε μορφή σειράς καλά κρατεί και δεν λέει να φύγει, ασχέτως αν τα εν λόγω εγχειρήματα περνούν και δεν ακουμπάνε. Ακόμα και όταν η προσπάθεια είναι αξιόλογη, όπως στην περίπτωση του «Dead Ringers», έναν χρόνο μετά σκεφτόμαστε και πάλι την ταινία του Κρόνενμπεργκ και καθόλου τη σειρά του Amazon Prime, ούτε καν για το υποκριτικό ρεσιτάλ της Ρέιτσελ Βάις.

Εκεί στη Lionsgate σκέφτονται να μεταφέρουν ως μίνι σειρά μια ταινία - ιερό δισκοπότηρο για πολλούς σινεφίλ που αποχαιρετούν σύντομα τα πρώτα τους –αντα: το «Oldboy», που δεν είναι μόνο μια ταινία εκδίκησης αλλά και κάτι πολύ πιο μαύρο, σχετιζόμενο με τα κρίματά μας και τον τρόπο που επιλέγουμε να (μην) τα αντιμετωπίσουμε. Η ταινία του Παρκ Τσαν-Γουκ έχει ήδη υποστεί μια αμερικανική μεταφορά. Παντελώς ακατάλληλος ο Σπάικ Λι που την ανέλαβε, αυτή εδώ θα φέρει τουλάχιστον την υπογραφή του original σκηνοθέτη, που φαίνεται να το ρίχνει στις σειρές εσχάτως– τον τρέχοντα μήνα ξεκινά το «Sympathizer» του. Και πάλι, ελάχιστες οι περιπτώσεις που σκηνοθέτης ανέλαβε ριμέικ ταινίας του και το δεύτερο ήταν καλύτερο – το «Man who knew too much» είναι μια τέτοια περίπτωση, το «Heat» μια άλλη.

Το ερώτημα είναι ποιος θα μπει στα παπούτσια του Τσόι Μιν-Σικ, ατυχήσαμε κι εκεί την προηγούμενη φορά, όσο κι αν συμπαθούμε τον Τζος Μπρόλιν, δεν διέθετε ούτε το εκτόπισμα, ούτε το υποκριτικό εύρος για να υποδυθεί τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. To άλλο ερώτημα είναι ποιος θα γράψει τη μουσική της σειράς - άραγε πόσες νύχτες μας συνόδευσε το βαλσάκι του Γιονγκ-Γουν Τζο, καθώς προσπαθούσαμε να γελάσουμε «για να γελάσει κι ο κόσμος μαζί μας»;