Έργο ζωής: Η συγγραφική περιπέτεια του Τζορτζ Μίλερ που οδηγεί στην «Furiosa» - νεα || cinemagazine.gr
9:30
16/4

Έργο ζωής: Η συγγραφική περιπέτεια του Τζορτζ Μίλερ που οδηγεί στην «Furiosa»

Η ταινία θα έχει την πρεμιέρα της σε λίγες μέρες στο φεστιβάλ των Καννών και ο Τζορτζ Μίλερ χτίζει hype λέγοντας λίγα λόγια για τα πολλά που έχει γράψει κατά καιρούς για τον φουτουριστικό κόσμο του.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μιλώντας για world building σκηνοθέτες είναι εύκολο να λησμονήσεις ένα γνήσιο παιδί του Αυστραλιανού Νέου Κύματος, τον Τζορτζ Μίλερ. Το παιδί βέβαια είναι πια 79 ετών, όμως με την φουριόζα «Furiosa» του αυτό μοιάζει σχεδόν ψέμα. Η όρεξή του, το κουράγιο του και η δουλειά που έχει ρίξει στην συγγραφή backstories που ενσαρκώνουν τον κόσμο της φουτουριστικής ερήμου του, πείθουν. Ακόμα κι αν «δεν έχεις χρόνο» για ταινίες του τύπου, είναι blockbuster που τιμούν την τέχνη που τα στεγάζει και, βέβαια, τον θεατή που πληρώνει.

Το να βρει ιστορία για την ταινία που μας έρχεται ήταν το πιο εύκολο γι' αυτόν. Μιλώντας στο CinemaCon ο Αυστραλός εξήγησε ότι είχαν γραφτεί ιστορίες και για τον Μαξ και για την Φουριόζα ήδη από την ταινία του 2015. Υπήρχε ένα σενάριο (που έγινε η ταινία) και μια νουβέλα. Αυτή είναι που μετεξελίσσεται σήμερα στο σενάριο της ταινίας που θα δούμε σύντομα.

«Για να πω την ιστορία του "Fury Road" έπρεπε να καταλαβαίνουμε τα πάντα επί της οθόνης. Όχι μόνο τις ιστορίες των χαρακτήρων, αλλά κάθε prop, κάθε όχημα. Οπότε γράφτηκε η ιστορία της Φουριόζα για 15-16 χρόνια προτού την συναντήσουμε στο "Fury Road". Το ίδιο είχαμε κάνει και για τον Μαξ, ώστε οι ηθοποιοί και το συνεργείο να βοηθηθεί για τα γυρίσματα.»

Με το που η ταινία του 2015 έγινε η επιτυχία που έγινε, ο Μίλερ ήξερε ότι η νουβέλα θα ήταν η πηγή της επόμενης ταινίας. «Αυτή είναι μια πλούσια ιστορία να πεις. Είναι διαφορετική, δνε θέλεις ένα έργο να επαναλαμβάνει όσα έχεις κάνει. Πρέπει να είναι οικείο, αλλά μοναδικό. Κι έτσι φτάσαμε στην "Furiosa".»