Και μετά την Barbie, η Monopoly: Η Μάργκο Ρόμπι ξεκινά... αγοραπωλησίες οικοπέδων - νεα || cinemagazine.gr
9:51
11/4

Και μετά την Barbie, η Monopoly: Η Μάργκο Ρόμπι ξεκινά... αγοραπωλησίες οικοπέδων

Όταν έχεις μετατρέψει μια κούκλα σε 1.4 δις κινηματογραφικών εισπράξεων, κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει (την επόμενη) απόφασή σου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

H «Monopoly», ένα 89χρονο (1935...γεννηθέν) επιτραπέζιο παιχνίδι που έχει πουλήσει εκαντοντάδες εκατομμύρια αντίτυπα, έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες και είναι αναγνωρίσιμο brand περίπου από την ανθρωπότητα, έχει πλέον κινηματογραφικά δικαιώματα που ανήκουν στην Lionsgate και την LuckyChap, την εταιρεία παραγωγής της Μάργκο Ρόμπι, και όλοι μαζί προτίθενται να την μετατρέψουν σε live action ταινία. Η Hasbro Entertainment, η εταιρεία του παιχνιδιού, θα είναι επίσης στο παραγωγικό κόλπο.

Μικρή σημασία έχει ότι η Ρόμπι μόλις πρόσφατα δήλωνε ότι η εταιρεία της θέλει να κάνει ταινίες με αντικείμενο την γυναικεία φωνή/αφήγηση (κάποιο τρόπο θα βρει), ακόμα μικρότερη ότι το παιχνίδι καθαυτό σε μαθαίνει βασικά από παιδί πώς να λατρεύεις το χρήμα και πώς να εξουθενώνεις σαν καλός φεουδάρχης μέχρι την εξαθλίωση την αντίπαλό σου. Παιχνίδι είναι, πώς κάνεις έτσι.

Οπωσδήποτε θα έχει πλάκα πώς θα μανουβράρουν γύρω από τις δύο προαναφερθείσες ιδέες, χωρίς να προδώσουν το ανίερο πνεύμα του παιχνιδιού. Μπορεί για παράδειγμα η Ρόμπι να είναι η μόνη καλόψυχη γυναίκα με άλλους 3-4 κακορίζικους άντρες, να τους ισοπεδώσει, να τους συγχωρέσει και αλλαξοπιστήσει και μετά να βγει η Αμέρικα Φερέρα να πει μια παραβολή για το πώς έχουμε πάρει το παιχνίδι λάθος, ίσως σαν η αστυνομικίνα που σε στέλνει φυλακή, ή σαν άπορη που της χαρίζεται από την Ρόμπι η Οδός Κερκύρας να στεγάσει μια ανθρωπιστική ΜΚΟ. Υποψηφιότητα δεδομένη.

Πάντως η LuckyChap, όπως λέει ο πρόεδρος της συμμετέχουσας Lionsgate, έχει πολύ ξεκάθαρη ιδέα του πώς θα είναι η επικείμενη ταινία. Το πολυπληθές κοινό του CinemaCon στο άκουσμα της είδησης παραλήρησε, εκκινώντας έτσι μια διαφημιστική καμπάνια που κι εμείς εδώ συνεχίζουμε. Και εκείνο που είναι πλέον δεδομένο είναι η μετατροπή της Ρόμπι σε μεγάλη παίκτρια της βιομηχανίας, οπότε θα έχει και ενδιαφέρον πόσο διαφορετική θα είναι μια γυναίκα στον ρόλο αυτό. (Βέβαια έχουμε δει ήδη αρκετές γυναίκες σε ρόλο μεγαλο-executive, η Κάθλιν Κένεντι, η Σέρι Λάνσινγκ, φερ' ειπείν, πρόσωπα ιστορικά μεν, που δεν είναι όμως ότι μένουν και στην ιστορία ως αυτές που άλλαξαν το παιχνίδι των ανδρών.) Το κεφαλαιοκρατικό κυνηγητό των μεγάλων παιδιών δεν έχει φύλο, έχει;

Η LuckyChap είναι πλήρως στα πάνω της με την επιβολή της «Barbie», πούλησε το «My Old Ass» του Sundance για 15 εκατομμύρια στην Amazon, ενώ είναι και πίσω από το «Naughty» της Ολίβια Γουάιλντ, που προορίζεται από την Universal για τα Χριστούγεννα. «Η Monopoly είναι κορυφαία ιδιοκτησία», αναφέρουν «με την διπλή έννοια της λέξης πλήρως ενσυνείδητη, και είμαστε πανευτυχείς να φέρουμε το παιχνίδι στη ζωή μαζί με τις θαυμάσιες ομάδες της Lionsgate και της Hasbro», κλείνει η LuckyChap.

Σειρά μετά να παίρνουν το Scrubble, το Cluedo και το Φιδάκι.