«Apartment 7A»: Έρχεται το prequel του «Μωρού της Ρόζμαρι - αλλά όχι στις αίθουσες - νεα || cinemagazine.gr
7:43
30/4

«Apartment 7A»: Έρχεται το prequel του «Μωρού της Ρόζμαρι - αλλά όχι στις αίθουσες

Η εισπρακτική αποτυχία του «First Omen» πιθανότατα έκανε τους υπεύθυνους του στούντιο να αλλάξουν γνώμη και να στείλουν την ταινία απευθείας στην πλατφόρμα του Paramount+.

Από τον Πάνο Γκένα

Το «Μωρό της Ρόζμαρι» αποτελεί μια από τις απάτητες κορυφές του σινεμά τρόμου, μια δημιουργία για την επικράτηση του Κακού στον κόσμο μας, με τον τελευταίο να ταυτίζεται με μια πολυκατοικία. Τόσο πυκνή σημειολογικά, τόσο απέριττη, τόσο αμφίσημη και τόσο λεπτοδουλεμένη είναι, ώστε διαβάζεις σήμερα για «αναβαθμισμένο» τρόμο και τι σημαίνει, βλέπεις και ποιες ταινίες περνιούνται για τέτοιον, ε και δεν μπορείς παρά να καγχάσεις λίγο.

Εδώ και κάποιον καιρό έχει ολοκληρωθεί το «Appartment 7A» ένα prequel της ταινίας, έχει προβληθεί σε δοκιμαστικές προβολές, με θετικές αντιδράσεις μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες, αλλά μεσολάβησε η κυκλοφορία του «First Omen», prequel μιας άλλης παλιάς δόξας του είδους, της «Προφητείας». Θα ήταν ευφημισμός, αν γράφαμε ότι δεν πήγε καλά στις αίθουσες κι αυτή του η αποτυχία πιθανότατα έκανε τους ιθύνοντες του στούντιο της Paramount να αλλάξουν ρότα και να στείλουν την ταινία κατευθείαν στην πλατφόρμα του Paramount+ - στη χώρα μας είναι διαθέσιμο μέσω της Cosmote TV.

Tζούλια Γκάρνερ, Ντάιαν Γουιστ και Τζιμ Στέρτζες ξεχωρίζουν από το καστ, τη σκηνοθεσία υπογράφει η Nάταλι Έρικα Τζέιμς, το «Relic» της οποίας είχε αρέσει σε αρκετό κόσμο.