Τρέιλερ: Το «Hit Man» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ έρχεται (επιτέλους) το καλοκαίρι - νεα || cinemagazine.gr
11:54
19/4

Τρέιλερ: Το «Hit Man» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ έρχεται (επιτέλους) το καλοκαίρι

Νέο τρέιλερ για το crowdpleaser του Ρίτσαρντ Λινκλέιντερ με τον ανερχόμενο Γκλεν Πάουελ.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Αν υπήρξε μια ταινία του περασμένου φεστιβάλ Βενετίας για την οποία όλοι ορκίζονταν ότι είναι η χαρά της ζωής, πως είναι πλασμένη για αίθουσα και έκτακτο crowdpleaser, αυτή είναι τα «Παιδιά του Χειμώνα». Αλλά η αμέσως επόμενη που πληροί αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το «Hit Man» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Η τουλάχιστον έτσι διατείνονται κριτικοί του εξωτερικού, έτσι μας ορκίστηκαν συνάδελφοι που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ το φθινόπωρο. Δυστυχώς, η αγορά της από το Netflix έβαλε φρένο στην πορεία της.

Και γιατί το λέμε αυτό, θα μας πείτε. Γιατί σε πολλά μέρη του κόσμου δεν θα τη δουν σε αίθουσα ή θα τη δουν για μια εβδομάδα σε περιορισμένο κύκλωμα διανομής, γιατί η επικείμενη παρουσία της στην πλατφόρμα θα αποτελέσει αντικίνητρο για την πορεία της στις αίθουσες και γιατί η πείρα έχει διδάξει ότι ταινίες που δεν έζησαν ποτέ ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη «ζωή» τους στην κινηματογραφική αίθουσα, ξεχάστηκαν γρηγορότερα από ομολόγους τους, χάθηκαν μέσα στον όγκο της παραγωγής. Το τελευταίο είναι ακόμα ευκολότερο να συμβεί  σε μια πλατφόρμα όπως το Netflix, που μπορεί να προκαλέσει φρίκη στους curators και, κακά τα ψέματα, βασικό στόχο έχει να αντικαταστήσει το «χάζεμα» και το ζάπινγκ στην τηλεόραση - και φαίνεται να τα έχει καταφέρει μια χάρα.

Κατά τα λοιπά, πρόκειται για μια κωμωδία δράσης που πρωταγωνιστεί ο Γκλεν Πάουελ. Στο αμερικανικό  Νetflix προστίθεται στις 7 Ιουνίου, στη χώρα μας έχει αγοραστεί από εταιρεία διανομής και θα τη δούμε στα θερινά σινεμά στις 4 Ιουλίου. Δείτε το τρέιλερ με μουσική υπόκρουση το «Don't Le me Be Misunderstood» σε διασκευή των Santa Esmeralda: