Η Τζόντι Κόμερ προστέθηκε στο καστ του «28 Χρόνια Μετά» - νεα || cinemagazine.gr
11:38
5/4

Η Τζόντι Κόμερ προστέθηκε στο καστ του «28 Χρόνια Μετά»

Οι Ντάνι Μπόιλ και Άλεξ Γκάρλαντ εξασφάλισαν τη συμμετοχή ενός υποκριτικού εργαλείου περιωπής για αυτή την επανεκκίνηση της διάσημης θριλερικής τους αφήγησης.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Το «28 Χρόνια Μετά» των Ντάνι Μπόιλ και Άλεξ Γκάρλαντ προχωρά, τα γυρίσματα ξεκινούν τέλη Μαϊου η συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι φαίνεται να έχει εξασφαλιστεί, αν και ακόμα είναι άγνωστο πόσο μεγάλος θα είναι ό ρόλος του. Ωστόσο ο Μπόιλ πρόσθεσε ήδη στο καστ του ένα ερμηνευτικό εργαλείο πρώτης γραμμής. Η Τζόντι Κόμερ, έχοντας ήδη καταγράψει στο ενεργητικό της μια βρετανική δυστοπία με το αρκετά ενδιαφέρον «The End we Start From», θα μπει στο σύμπαν του «28 Χρόνια Μετά».

Θυμίζουμε ότι οι δυο άντρες σχεδιάζουν νέα τριλογία, αλλά με προϋπολογισμό 60 εκατομμυρίων δολαρίων για το επερχόμενο φιλμ, αυτή θα έρθει μόνο αν η πρώτη ταινία σημειώσει τουλάχιστον εισπράξεις 250 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box-office. Δέκα χρόνια πριν αυτό θα ήταν παιχνιδάκι, τώρα η ζόμπι μυθολογία έχει παραεξερευνηθεί, ίσως να έχει επέλθει κορεσμός – αν και οι φαν του «Last of Us» του HBO μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο.

Το «28 Μέρες Μετά» ήταν από τις πρώτες ταινίες που γυρίστηκαν με ψηφιακή κάμερα κι ως εκ τούτου η όψη του έχει αρκετές ατέλειες, οι οποίες, πάντως, εξυπηρετούν το όραμα εγκατάλειψης. Τότε είχαν κάνει αίσθηση τα πλάνα με τον Κίλιαν Μέρφι να τριγυρνά στο πιο έρημο Λονδίνο που έχεις δει ποτέ, πλέον, μετά το πρώτο lockdown του 2020, αντί για δυστοπική προφητεία, φαντάζουν ζοφερή, αληθινή ανάμνηση. Το «28 Εβδομάδες Μετά» του Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο εμείς το θυμόμαστε δυνατό, μα ο Γκάρλαντ ούτε να ακούει δεν θέλει γι’ εκείνο, το βρήκε τόσο λάθος που αποφάσισε να κάνει στην άκρη τα όποια σχέδιά του για το «28 Χρόνια Μετά». Μόνο για μερικά χρόνια, όπως αποδείχθηκε τελικά.