«Spheres»: Ο Ντάρεν Αρονόφσκι ολοκληρώνει στην Βενετία την πρώτη του VR παραγωγή - cinemagazine.gr
16:17
20/8

«Spheres»: Ο Ντάρεν Αρονόφσκι ολοκληρώνει στην Βενετία την πρώτη του VR παραγωγή

Με αφηγήτρια τη Μίλι Μπόμπι Μπράουν, το «Spheres» ολοκληρώνει το φετινό του φεστιβαλικό ταξίδι με την προβολη και των 3 επεισοδίων του στο φεστιβάλ της Βενετίας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Σχεδόν κάθε χρόνο ο Ντάρεν Αρονόφσκι καταφέρνει να συνδέεται με κάποιο τρόπο με το Φεστιβάλ της Βενετίας. Φέτος, ένα χρόνο μετά το «mother!» θα επιστρέψει στο αγαπημένο του φεστιβάλ ως παραγωγός ενός φιλόδοξου VR project, το οποίο θα ολοκληρωθεί εκεί. 

Το «Spheres» είναι ένα διαδραστικό ταξίδι στο διάστημα που αντλεί έμπνευση από την μικροσκοπική εικόνα της Γης, γνωστής ως Pale Blue Dot, που τραβήχθηκε από το Voyager 1 το 1990, από απόσταση 6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Το πρώτο μέρος της τριλογίας, με τίτλο «Spheres: Songs of Spacetime» προβλήθηκε στο Σάντανς τον Ιανουάριο με την αφήγηση της Τζέσικα Τσαστέιν, ενώ το δεύτερο μέρος προβλήθηκε στην Τραϊπέκα, με αφήγηση από την Πάτι Σμιθ. 

Τα δύο αυτά μέρη αποτελούν χρονικά το δεύτερο και τρίτο κομμάτι της τριλογίας αντίστοιχα, ενώ στη Βενετία θα κάνει πρεμιέρα το τελευταίο (και πρώτο στη χρονική αλυσίδα) μέρος το οποίο θα έχει ως αφηγήτρια τη Μίλι Μπόμπι Μπράουν, τη γνωστή Eleven από το «Stranger Things». Στη Βενετία επίσης θα προβληθεί για πρώτη φορά ολόκληρο το project ως ενιαίο κομμάτι, λίγο πριν διανεμηθεί στην αγορά του Oculus το φθινόπωρο.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι επιμελήθηκε την παραγωγή της σειράς. Η σκηνοθεσία είναι της Ελίζα ΜακΝιτ. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.