O Γουές Άντερσον είναι καλά και σας χαιρετά από το Βερολίνο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:37
17/4

O Γουές Άντερσον είναι καλά και σας χαιρετά από το Βερολίνο

Και ενώ τα γυρίσματα της νέας του ταινίας συνεχίζονται, ο Ριζ Άχμεντ ανακοινώθηκε ως νέα είσοδος στο πολυτελές καστ και αυτής της ταινίας του δημιουργού από το Τέξας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Άρωμα Ευρώπης, ειδικότερα άρωμα Βερολίνου θα έχει (;) η νέα ταινία του Γουές Άντερσον, όπως οι φανς του καλώς γνωρίζουν. Τώρα πόσο Βερολίνο θα δραπετεύσει στις εικόνες του πάντα ιδιάζοντος χωροχρονικού σύμπαντος του Τεξανού, θα δούμε. 

Η ταινία, πάντως, της οποίας η παραγωγή υπήρξε «θύμα» των υποδειγματικών απεργιακών κινητοποιήσεων στο Χόλιγουντ πέρυσι, έχει να ανακοινώσει νέο ηθοποιό στις τάξεις της, τον Ριζ Άχμεντ, ο οποίος με την σειρά του πραγματοποιεί μια ολοένα πιο ενδιαφέρουσα καριέρα. Θυμίζουμε ότι από το «Sound of Metal» που τον είχε φτάσει μέχρι την 5αδα του Α' Ανδρικού στα Όσκαρ (και οι Νύχτες Πρεμιέρας έδειξαν πρώτες στην χώρα μας), ο Λονδρέζος έχει παίξει σε Star Wars, έχει πάρει Όσκαρ (για την μικρού μήκους, «The Long Goodbye»), έχει περάσει από το «Venom», το «Nightcrawler» αλλά και την μίνι σειρά «The Night Of» και, φυσικά, το «Fingernails» του Χρήστου Νίκου. Καθόλου άσχημα για τον σταθερά ανερχόμενο 41χρόνο.

Η άτιτλη ακόμα ταινία του Άντερσον θα έχει όπως προείπαμε το κλασικά πολυτελές της επιτελείο, ήδη Μπιλ Μάρεϊ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο και Μάικλ Σέρα (πρωτάρης κι αυτός με τον σκηνοθέτη) είναι στο κόλπο, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Άντερσον με τον Ρόμαν Κόπολα, για 5η φορά στον ρόλο αυτό. Ουδεμία λεπτομέρεια περί της ιστορίας έχει διαρρεύσει, καθώς επίσης ούτε κουβέντα ακόμα για την αγορά της, αν και η προηγούμενη βγήκε από την Focus Features. Μήπως ο Ρόμαν να βάλει ένα χεράκι, ώστε το «Megalopolis» του μπαμπά...να μην κουβεντιάζουμε ακόμα για την διανομή του; Είναι δυνατόν να βρισκόμαστε πια εκεί που «η επόμενη ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα» είναι υπό συζήτηση αν θα διανεμηθεί;

Είχαμε δεν είχαμε πάλι για τον Κόπολα γράφουμε, ναι.