Έρχονται νέες περιπέτειες της «Πρισίλα, της Βασίλισσας της Ερήμου»; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:55
24/4

Έρχονται νέες περιπέτειες της «Πρισίλα, της Βασίλισσας της Ερήμου»;

Τριάντα χρόνια μετά την ξέφρενη διαδρομή των Τέρενς Σταμπ, Γκάι Πιρς και Χιούγκο Γουίβινγκ με ένα βαν στην ενδοχώρα της Αυστραλίας, ο σκηνοθέτης Στίβεν Έλιοτ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει sequel.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Ναι, είμαστε σε μια περίοδο που τα στούντιο ποντάρουν στη νοσταλγία, σε επαναφορά κάθε πιθανής κι απίθανης παλαιότερης επιτυχίας τους, ώστε να προσελκύσουν ταυτόχρονα τη νεολαία, αλλά και την …παλιά νεολαία, που μεγάλωσε και λόγω υποχρεώσεων και αλλαγής προτεραιοτήτων απέχει από τις αίθουσες. Ποιος θα περίμενε, όμως, ότι θα ερχόταν σίκουελ των περιπετειών της «Πρισίλα, της Βασίλισσας της Ερήμου»;

Cult τίτλος των ‘90s, περήφανη κι αγαπημένη στιγμή του queer cinema και υπόδειγμα ανατρεπτικού casting – ποιος θα φανταζόταν ποτέ τον Τέρενς Σταμπ ως trans γυναίκα;- σε μια ταινία που φέτος κλείνει τριάντα χρόνια και έχουμε τιμήσει κι εμείς εδώ μέσω του Athens Open Air Film Festival, στο πλαίσιο του οποίου έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις του το τρίο της χαράς – για να θυμηθούμε μια άλλη ταινία της εποχής  που κόπιαρε ξεδιάντροπα την ταινία. Δεν ξέρουμε αν η επέτειος ήταν η αφορμή, αλλά ο σκηνοθέτης Στίβεν Έλιοτ αναφέρει ότι είναι έτοιμος να σκηνοθετήσει τη συνέχεια της «Πρισίλα» και ότι οι Τέρενς Σταμπ, Γκάι Πιρς και Χιούγκο Γουίβινγκ έχουν συμφωνήσει να επιστρέψουν.

Με την τέχνη του drag να έχει διεισδύσει στη mainstream pop κουλτούρα, ένα σίκουελ, αν τελικά πραγματοποιηθεί, ίσως να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στις αίθουσες. Όσο για τα τραγούδια της ταινίας; Πέρα από μεγάλες δόξες της ντίσκο, ο Έλιοτ σχεδιάζει να στραφεί και σε πιο σύγχρονες επιτυχίες. Έχουμε παραγγελά, θέλουμε να δούμε τον Τέρενς Σταμπ να χορεύει «Alejandro».