Το «Κιούκα: Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού» του Κωστή Χαραμουντάνη στο ACID των Καννών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:53
16/4

Το «Κιούκα: Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού» του Κωστή Χαραμουντάνη στο ACID των Καννών

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του βραβευμένου στις Νύχτες Πρεμιέρας Κωστή Χαραμουντάνη «Κιούκα: Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού» επιλέχθηκε στο πρόγραμμα του ACID των Καννών.

Από τον Πάνο Γκένα

Στο ACID των Καννών, το παράλληλο πρόγραμμα που προωθεί το ανεξάρτητο σινεμά, επιλέχθηκε το σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Κωστή Χαραμουντάνη «Κιούκα: Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού» σε παραγωγή της Heretic.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Καλοκαίρι. Μια τριμελής οικογένεια, ένας πατέρας, ο Μπάμπης, και τα δίδυμα παιδιά του που βρίσκονται στα πρόθυρα της ενηλικίωσης, ο Κωνσταντίνος και η Έλσα, πλέουν στον Πόρο με το ιστιοπλοϊκό τους. Ανάμεσα στο κολύμπι, την ηλιοθεραπεία και την απόκτηση νέων φίλων, ο Κωνσταντίνος και η Έλσα θα γνωρίσουν την άγνωστη σε αυτούς μητέρα τους Άννα, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν μωρά. Αυτή η συνάντηση θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Μπάμπη, με συνέπεια ένα ηλιόλουστο, γλυκόπικρο ταξίδι ενηλικίωσης για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο Κωστής Χαραμουντάνης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Είναι βραβευμένος σκηνοθέτης, γνωστός για τις ταινίες «Ανθολόγιο μιας Πεταλούδας» (2020), «Ο Σκύλος του Χαμομήλι» (2019) και «Κιόκου: Πριν Έρθει το Καλοκαίρι» (2018). Συνολικά, έχει γράψει και σκηνοθετήσει έξι ταινίες μικρού μήκους και τρία βίντεο κλιπ. Πέρα από τον κινηματογράφο, έχει εργαστεί ως ηθοποιός, μουσικοσυνθέτης, σχεδιαστής ήχου, μοντέρ, β΄ βοηθός σκηνοθέτη και βοηθός παραγωγής στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το «Κιούκα Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού» είναι η συνέχεια της μικρού μήκους του «Κιόκου: Πριν Έρθει το Καλοκαίρι», για την οποία ο Κωστής Χαραμουντάνης είχε κερδίσει το Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Νύχτες Πρεμιέρας το 2018.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Γεωργόπουλο, Eλσα Λεκάκου, Συμεών Τσακίρης και Αφροδίτη Καποκάκη.

Το ACID είναι ένας σύλλογος σκηνοθετών που προωθεί την κινηματογραφική διανομή ανεξάρτητων ταινιών  από το 1992. Η δύναμη της αλυσίδας αλληλεγγύης που έχει χτίσει τα τελευταία 28 χρόνια βρίσκεται στην ιδρυτική της αρχή: την υποστήριξη που δίνουν οι κινηματογραφιστές σε άλλους κινηματογραφιστές, Γάλλους ή διεθνείς.