Διπλός Μακόναχι, αγνώριστος στις Κάννες - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:57
14/5

Διπλός Μακόναχι, αγνώριστος στις Κάννες

Ο Μάθιου Μακόναχι φύλαγε όλους τους άσσους μέσα στο μανίκι του για να τους βγάλει την πιο κρίσιμη στιγμή του σινεφιλικού παιχνιδιού

Ο Μάθιου Μακόναχι φύλαγε όλους τους άσσους μέσα στο μανίκι του για να τους βγάλει την πιο κρίσιμη στιγμή του σινεφιλικού παιχνιδιού: στο φετινό φεστιβάλ των Καννών μάλλον αποφάσισε να αναδείξει ένα άλλο προφίλ από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε για τους ρόλους του.

Από τη μία πλευρά ο Λι Ντάνιελς τον μεταμορφώνει σε δημοσιογράφο που ξανανοίγει με τον αδελφό του Ζακ Έφρον το φάκελο αμφιλεγόμενης δικαστικής απόφασης σε υπόθεση θανατοποινίτη (Τζον Κιούζακ): O Γουόρντ Τζέιμς είναι ένας ιδεολόγος ρεπόρτερ που επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του, τη Φλόριντα για να ρίξει φως στην αποτρόπαια δολοφονία ενός σερίφη για την οποία ο βασικός ύποπτος έχει καταδικαστεί σε θάνατο. Κίνητρό του η παρότρυνση μιας όμορφης όσο και παράξενης γυναίκας που αλληλογραφεί με τους φυλακισμένους. Ο Γουόρντ μαζί με τον αδελφό του (Ζακ Έφρον) θα προσπαθήσει να βρει τη αλήθεια πίσω από την υπόθεση, ενώ η έρευνά του έχει απρόσμενα αποκαλυπτική κατάληξη. Δείτε το κλιπ, όπου ο δημοσιογράφος συνομιλεί με το θανατοποινίτη.

Το δεύτερο φιλμ με πρωταγωνιστή τον Μακόναχι που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ είναι το «Mud» του Τζεφ Νίκολς (θυμηθείτε το εξαιρετικό «Καταφύγιο»). Εκεί ο ηθοποιός κυριολεκτικά μεταμορφώνεται, όπως μπορείτε να δείτε και στα δύο πρόμο κλιπ που κυκλοφόρησαν λίγο πριν από την πρεμιέρα του. Αυτό το δράμα ενηλικίωσης επικεντρώνεται στη σχέση ενός φυγά με ένα δεκατετράχρονο αγόρι στις όχθες του Μισισιπή – ο Τάι Σέρινταν του βραβευμένου με το Χρυσό Φοίνικα «Δέντρου της Ζωής».

Loading the player ...

Καθώς μαθαίνει περισσότερα γι’ αυτόν, το παιδί, μαζί με επίσης ανήλικο φίλο του, θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον άγνωστο άνδρα να ξεφύγει από τους διώκτες του και να ξαναβρεθεί με τη γυναίκα της ζωής του (Ρις Γουίδερσπουν – στο φιλμ παίζει και ο γνώριμος του Νίκολς, και υποψήφιος για Όσκαρ το 2008, Μάικλ Σάνον). Σε ένα πρώτο κλιπ που θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική εκδοχή της εισαγωγής των «Μεγάλων Προσδοκιών» κι ένα ακόμα, όπου το focus μεταφέρεται στους τρόπους επιβίωσης του φυγά – Μακόναχι, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής κάνει στροφή πολλών μοιρών προς ένα καινούργιο γι’ αυτόν και πιο απαιτητικό σινεμά, πριν αποφορτίσει το πρόγραμμά του με λίγο στριπτίζ στον Magik Mike, ενώ στα σχέδιά του είναι να μεταμορφωθεί σε κυνικό δολοφόνο στο Killer Joe και να ανανεώσει το ραντεβού του με τον Λι Ντάνιελς στον «Μπάτλερ» του. Α.Ν

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Διπλός Μακόναχι, αγνώριστος στις Κάννες
  • Διπλός Μακόναχι, αγνώριστος στις Κάννες