Οι 19 ταινίες του 2019 από τοv Έρικ Κόουν του Indiewire - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:47
3/12

Οι 19 ταινίες του 2019 από τοv Έρικ Κόουν του Indiewire

Ο κριτικός του γνωστού κινηματογραφικού σάιτ παρουσιάζει τα καλύτερα μιας πολύ καλής χρονιάς, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν οι περισσότεροι του χώρου ως τώρα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Όπως γράφει στον πρόλογο του άρθρου του ο Έρικ Κόουν, ο βασικός κριτικός του κινηματογραφικου σάιτ Indiewire, κάποια στιγμή κουράστηκε να συρρικνώνει τα καλύτερα της χρονιάς σε 10 ταινίες όταν πλέον πληρώνεται για να βλέπει πολύ περισσότερες. Πέρυσι άυξησε τον αριθμό σε 18, για να ταιριάζει με το 2018 και φέτος έβαλε μία περισσότερη, όμως και πάλι οι ταινίες που έβγαλε ήταν αρκετές. 

Ίσως είναι λογικό, σε περιόδους που μεγάλα στούντιο, εταιρίες streaming και φυσικά τεράστια παγκόσμια παραγωγή παρουσιάζουν πλέον συνεχώς νέα φιλμ, να αυξάνονται και αυτά που κάποτε δε θα έλειπαν από τις λίστες. Η λίστα του Κόουν, όπως και γενικότερα οι λίστες όσων σχετίζονται με το Indiewire, δίνει έμφαση σε ταινίες από το ανεξάρτητο κύκλωμα (κάποιες από αυτές τις είδαμε και στις Νύχτες Πρεμιέρας), φιλμ που εμφανίστηκαν στο Sundance αλλά και φυσικά υπογραμμίζει ταινίες μεγάλων σκηνοθετών που φαίνεται να μονοπωλούν φέτος τις πρώτες θέσεις. 

Αναλυτικά παρακάτω:

19. “High Life”
18. “Her Smell”
17. “One Child Nation”
16. “The Souvenir”
15. “Clemency”
14. “The Lighthouse”
13. “The Nightingale”
12. “Apollo 11”
11. “Atlantics”
10. “Portrait of a Lady on Fire”



9. “The Farewell”



8. “Us”



7. “Marriage Story”



6. “Parasite”



5. “Uncut Gems”



4. “Long Day’s Journey Into Night”



3. “Monos”

2. “The Irishman”



1. “Pain and Glory”