Αυτή την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 20.00 το Cinedoc μάς προσφέρει γλυκίσματα από την Ανατολή.
Ο Μουσταφά, ένας 16χρονος Τούρκος, εργάζεται ως μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης στην Γκαζιαντέπ, την «πρωτεύουσα του μπακλαβά». Το όνειρό του όμως, είναι να ανοίξει δικιά του επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη και να γίνει ένας πλούσιος και διάσημος ζαχαροπλάστης.
Παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ του Αγγελου Αμπάζογλου για τη ζωή του έφηβου Μουσταφά, ανακαλύπτουμε τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής της Ανατολής. Η ταινία, μέσα από απρόσμενες εικόνες της καθημερινότητας στη σύγχρονη Τουρκία, παρακολουθεί τις προσπάθειες του νεαρού να ξεφύγει από την καθημερινή του ζωή και να πραγματοποιήσει τα όνειρα του για ένα καλύτερο μέλλον. Η κάμερα καταγράφει με ευαισθησία και ρεαλισμό τα προβλήματα μιας μεγάλης μερίδας νέων της εποχής μας, που ονειρεύονται την φήμη και το εύκολο κέρδος, παλεύοντας να επιβιώσουν στις σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες των σύγχρονων μεγαλουπόλεων.
Το ντοκιμαντέρ είναι μια διεθνής συμπαραγωγή της ΕΡΤ με το ARTE, το AL JAZEERA και την CYCLOPE PRODUCTIONS.
Όλοι οι θεατές με εισιτήριο CineDoc κερδίζουν 20% έκπτωση στο Boxes n’ Foxes (Αρχελάου 23, Παγκράτι τηλ: 210 7241233) έως 31/12/2011, ενώ ένας τυχερός θα κερδίσει ένα «πονηρό» χειροποίητο κουτί με περιεχόμενο έκπληξη.
Μετά την προβολή ο Στέλιος Παρλιάρος θα ετοιμάσει και θα κεράσει υπέροχα σιροπιαστά γλυκά.
Νίκη Ξένου
*Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
Πληροφορίες: www.cinedoc.gr, [email protected], 210 7211073
Γαλλικό Ινστιτούτο: Σίνα 31, Αθήνα






