• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Βραβεύτηκε στο Σαράγεβο ο “Κυνόδοντας”

21 Αυγ 2009 | Νέα | 0 comments

Η ταινία “Κυνόδοντας” του Γιώργου Λάνθιμου έλαβε το ειδικό βραβείο της επιτροπής, ενώ το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού μοιράστηκαν η Αγγελική Παπούλια και η Μαίρη Τσώνη για τους ρόλους τους στην ταινία.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ταινίες από τη Σερβία και την Ελλάδα απέσπασαν την Πέμπτη, το βράδυ τα σημαντικότερα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο.


Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας έλαβε χθες, τελευταία βραδιά του φεστιβάλ, η ταινία του σέρβου σκηνοθέτη Βλάντιμιρ Πέρισιτς “Κοινοί Άνθρωποι” (Common People).


Η ταινία “Κυνόδοντας” του Γιώργου Λάνθιμου έλαβε το ειδικό βραβείο της επιτροπής, ενώ το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού μοιράστηκαν η Αγγελική Παπούλια και η Μαίρη Τσώνη για τους ρόλους τους στην ταινία.


Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ μετείχαν δέκα ταινίες από την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία.


Το φεστιβάλ έκλεισε με την προβολή του “Παλαιστή”, με τον αστέρα του Χόλιγουντ Μίκι Ρουρκ, ο οποίος ήταν επίτιμος προσκεκλημένος του Σαράγεβο, όπως και η αστέρας της σειράς X-Files Γκίλιαν Άντερσον.


Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκαν συνολικά 232 ταινίες -οι 71 από αυτές μεγάλου μήκους- από 53 χώρες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ