• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Τρέιλερ: Το «Φονικό Όπλο» βάζει στόχο τη μικρή οθόνη

13 Φεβ 2016 | Νέα | 0 comments

Η τελευταία μόδα στην αμερικανική τηλεόραση, είναι να μετατρέπονται επιτυχημένες ταινίες σε σειρές. Ώρα λοιπόν για την αγαπημένη τετραλογία ταινιών δράσης «Φονικό Όπλο».
Συντάκτης: Γιάννης Σμοΐλης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Φαίνεται πως (λόγω έλλειψης νέων ιδεών), η νέα αυτή τάση τείνει να μετατραπεί σε καθεστώς. Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζονται να περάσουν στη μικρή οθόνη ταινίες όπως, η «Μέρα Εκπαίδευσης» του Αντουάν Φουκουά, το «Rush Hour» και τα «Ερωτικά Παιχνίδια», το μοντέρνο ριμέικ των αριστουργηματικών «Επικίνδυνων Σχέσεων» του Στίβεν Φρίαρς.

Στην περίπτωση του «Φονικού Όπλου», μιας εκ των πιο αγαπημένων περιπετειών των 80’s, το Fox ετοίμασε μία τηλεοπτική σειρά, βασισμένη στις ταινίες του Ρίτσαρντ Ντόνερ, όπου πρωταγωνιστούσαν –ορίζοντας το buddy movie ή bromance υποείδος- οι Μελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ.

Κλέιν Κρόφορντ

Ο Κλέιν Κρόφορντ («24») θα αναμετρηθεί με τον εικονικό, ημίτρελο αστυνόμο Μάρτιν Ρινγκς του Μελ Γκίμπσον και τον χαρακτήρα που υποδυόταν ο Ντάνι Γκλόβερ, θα τον ενσαρκώσει ο Ντέιμον Γουέιανς, γνωστός από την buddy movie περιπέτεια «Ο Τελευταίος Πρόσκοπος», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Μπρους Γουίλις.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση, θα είναι πανομοιότυπη με αυτήν της πρώτης ταινίας, του 1987. Την σκηνοθεσία του πιλότου, έχει αναλάβει ο McG, γνωστός από την φασαριόζικη κινηματογραφική μεταφορά της σειράς «Οι Άγγελοι του Τσάρλι» και το τρίτο sequel του «Εξολοθρευτή», με τίτλο «Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία», του 2009.

Τον τελευταίο καιρό ο McG αναλαμβάνει τηλεοπτικά project, αποκλειστικά –η ταινία «Αυτό θα πει Πόλεμος», του 2012, έγινε η ταφόπλακα της κινηματογραφικής του σταδιοδρομίας-και οι σειρές που επιμελήθηκε πιο πρόσφατα («Shadowhunters: The Mortal Instruments» και «The Mysteries of Laura»), χαρακτηρίζονται βροντώδεις αποτυχίες. Άρα καλό θα ήταν να μην έχουμε τεράστιες προσδοκίες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ